Ένα μήνα χωρίς εκπαιδευτικό μαθητές δημοτικού σχολείου

Ζητούν από το υπουργείο Παιδείας την πρόσληψη δασκάλου οι γονείς

Δεν έχουν εκπαιδευτικό εδώ και ένα μήνα οι μαθητές της Γ’ τάξης στο 121ο δημοτικό σχολείο Αθηνών, όπως καταγγέλλει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του συγκεκριμένου σχολείου.

Οι γονείς αποφάσισαν να κοινοποιήσουν το πρόβλημα που υπάρχει στο σχολείο στο υπουργείο Παιδείας και ζητούν την πρόσληψη ενός δασκάλου προκειμένου να διεξάγεται κανονικά το μάθημα.

«Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι οι μαθητές της Γ’ τάξης Δημοτικού είναι χωρίς εκπαιδευτικό εδώ και ένα μήνα, με αποτέλεσμα να χάσουν τον ρυθμό της εκπαίδευσης τους και να συσσωρεύουν καθημερινά πολλά γνωστικά κενά», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Και σημειώνουν: «Η διεύθυνση του σχολείου ασχολείται με το θέμα αυτό από την πρώτη μέρα που δημιουργήθηκε το πρόβλημα προσπαθώντας, όσο επιτρέπει το πρόγραμμα του σχολείου, να καλύψει κάποιες διδακτικές ώρες. Η προσωρινή αυτή αντιμετώπιση δεν επιλύει το πρόβλημα, το οποίο εκτός των άλλων δημιουργεί στους μαθητές μια ψυχολογία παραίτησης και απαξίωσης της σχολικής εκπαίδευσης».

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που υπάρχει στο συγκεκριμένο σχολείο, οι γονείς καλούν τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αθηνών να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς το υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας την αναγκαιότητα της άμεσης πρόσληψης εκπαιδευτικού για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

(πηγή: newsbeast.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399