Χατζηκυριάκειο: Αποκατάσταση μετά από 16 χρόνια

Αρχίζουν άμεσα οι εργασίες για την αποκατάσταση και εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του κεντρικού κτιρίου του Χατζηκυριάκειου Ορφανοτροφείου Θηλέων στον Πειραιά, προϋπολογισμού 17,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Για το έργο, που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 12 μήνες, προκηρύχθηκε μειοδοτικός διαγωνισμός, ενώ η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία υπογράφηκε από την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου. 
Οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν το κεντρικό κτίριο του Ιδρύματος, που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο και αποτελεί μνημείο της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς αλλά είναι κενό και αχρησιμοποίητο εδώ και 16 χρόνια, λόγω εκτεταμένων ζημιών από τον σεισμό του 1999.

Με την εκκένωση του κτιρίου, το Οικοτροφείο, οι διοικητικές υπηρεσίες και το σχολείο, που λειτουργούσαν, μετεγκαταστάθηκαν σε καταυλισμούς λυόμενων σπιτιών, στον περιβάλλοντα χώρο.

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας είναι από τα παλαιότερα στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1889 από τον Ιωάννη Χατζηκυριακό και τη σύζυγό του Μαριγώ με σκοπό την περίθαλψη ορφανών και άπορων κοριτσιών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης έχει συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος και το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει διάλογος για να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε με την ολοκλήρωση των εργασιών, το σημαντικό αυτό κτίριο να γίνει προσβάσιμο στην τοπική κοινωνία, χωρίς, πάντως, να αλλοιώνεται ο σκοπός της ιδρύσεώς ή να διασαλεύεται η ομαλή λειτουργία του.

(πηγή: nooz.gr, Φωτογραφία από Popaganda)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399