Μαθητές παρουσιάζουν το «Ναυάγιο των Αντικυθήρων»

Ένα δρώμενο εκπαιδευτικού χαρακτήρα, αφιερωμένο στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων, θα παρουσιάσουν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μαθητές από τη Β΄ τάξη του 5ου Γυμνασίου Γαλατσίου, τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 και ώρα 17:00.

Οι μαθητές συμμετείχαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων …Τριάντα οργιές κάτω από τη θάλασσα» και, στη συνέχεια, αξιοποίησαν την εμπειρία τους από την επίσκεψη στο Μουσείο.

Χρησιμοποιώντας πληροφορίες που άντλησαν συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, δραματοποιώντας σκηνές, δημιουργώντας ευφάνταστα εποπτικά μέσα, εξέλιξαν το βίωμά τους και συνέθεσαν τελικώς μια δράση, την οποία παρουσίασαν στο σύνολο των μαθητών του σχολείου τους.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ενισχύοντας τη γόνιμη και αμφίδρομη σχέση Μουσείου- Σχολείου, επιβραβεύει και προβάλλει τέτοιου είδους προσπάθειες, φιλοξενώντας τους μαθητές στο Αμφιθέατρό του για την παρουσίαση του δρώμενου, που εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Το ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το Πλοίο- οι Θησαυροί- ο Μηχανισμός».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

(πηγή: tvxs)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399