Πάτρα: Έφυγαν μαθητές και δάσκαλοι αλλά το 67ο Δημοτικό Σχολείο ξανανοίγει

Ξεπέρασε κάθε όριο επιπολαιότητας και προχειρότητας η απόφαση του υπουργείου Παιδείας με την οποία αναστέλλεται η κατάργηση του 67ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», βάσει απόφασης του Υπουργείου Παιδείας, μετά την κατάργηση του σχολείου, οι γονείς έγραψαν τα παιδιά τους είτε στο διπλανό 24ο Δημοτικό Σχολείο ή σε οποιαδήποτε άλλο επιθυμούσαν, ενώ η διευθύντρια τοποθετήθηκε και αυτή σε άλλο σχολείο όπως και οι εκπαιδευτικοί.

Επίσης, επειδή το σχολείο αυτό δεν είχε κτίριο αλλά στεγαζόταν σε προκάτ αίθουσες, καθώς αρχικά είχε δημιουργηθεί ως επέκταση του 24ου Δημοτικού Σχολείου, ελήφθη απόφαση οι αίθουσες αυτές να μεταφερθούν για να καλύψουν στεγαστικές ανάγκες άλλων σχολείων.

Συγκεκριμένα, η μία θα τοποθετηθεί στο 39ο Δημοτικό, καθώς είχε αυξημένες εγγραφές στην Α΄ τάξη και πρέπει να δημιουργήσει δύο τμήματα, η άλλη στο 46ο, όπου επίσης υπάρχει πρόβλημα στέγασης του δεύτερου τμήματος της Α΄ τάξης, και οι υπόλοιπες προκατασκευασμένες αίθουσες θα διατεθούν για τη στέγαση νηπιαγωγείων που σήμερα λειτουργούν σε ισόγεια κατοικιών και καταστήματα.

(πηγή: thebest.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399