Πάνω από 1.000 κενά στα σχολεία της Κρήτης

Αγώνας δρόμου για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ώστε μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, που θα ανοίξουν τα σχολεία, να έχουν καλυφθεί τα κενά και να λειτουργήσουν με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόσληψη 22.500 αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό από τις συνταξιοδοτήσεις.

Τόσο ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, όσο και ο υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής σχετικά με τις προτεραιότητες του υπουργείου, επισήμαναν ότι μόνο το 2013 είχαν συνταξιοδοτηθεί 6.200 άτομα από το εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ το 2014 υπήρξαν άλλες 11.200 συνταξιοδοτήσεις χωρίς να γίνει καμία πρόσληψη ή διορισμός.

Τη θέση του για μόνιμους διορισμούς , με τα κενά στην Κρήτη να φθάνουν στα 1.000, εκ των οποίων τα 600 στο νομό Ηρακλείου – επανέλαβε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Δομήνικος Θετοκόπουλος Νίκος Μακράκης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η διοίκηση του συλλόγου ζήτησε από τους βουλευτές του νομού την παρέμβαση τους τόσο για τα κενά όσο και την κατάσταση των σχολείων.

(πηγή: neakriti.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399