Πιστός φίλος και στα δύσκολα…

Ονομάζεται Milo και έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον μεγαλύτερο «αδελφό» του, Eddie, ένα μαύρο λαμπραντόρ: από τη στιγμή που ο δεύτερος τυφλώθηκε, ο πρώτος έχει γίνει τα μάτια του και τον καθοδηγεί στο σπίτι, αλλά και στη βόλτα…

Ο μικρόσωμος σκυλάκος, 6 ετών, και ο Eddie, 7, ζουν στο Κάρντιφ.

«Χωρίς τον Milo, ο Eddie θα ήταν χαμένος» λέει η κηδεμόνας τους Angie Baker-Stedham.

«Πριν τυφλωθεί ο Eddie, έπαιζαν και οι δύο με τα παιχνίδια τους, αλλά τώρα ο Eddie στηρίζεται στον Milo για να τον βοηθήσει να παίξει και τους αρέσει να κάνουν βόλτα στο δάσος» λέει η 45χρονη.

Και προσθέτει: «Ο Milo πάντα έχει το νου του στον Eddie και κάθεται κοντά του όταν εκείνος ξαπλώνει»

«Αντιλήφθηκα ότι ο Eddie έχανε την όρασή του πέρυσι, όταν άρχισε να προσκρούει σε κάδους απορριμμάτων και τοίχους. Έγινε τόσο γρήγορα, και αυτό είναι λυπηρό γιατί πριν έπαιζαν μαζί τόσο όμορφα. Τώρα, όταν φωνάζω τον Eddie, τρέχει ο Milo να τον καθοδηγήσει ώστε να έρθει κοντά μου» λέει.

Όπως δηλώνει η Baker-Stedham, ο μικρόσωμος σκυλάκος ανέλαβε μόνος του τον ρόλο του κηδεμόνα για τον φιλαράκο του, εντελώς φυσικά, χωρίς καμιά ειδική εκπαίδευση.

«Ο Milo πραγματικά νοιάζεται τον Eddie, του γλείφει τη μουρίτσα, κοιμούνται μαζί και περνούν όλο τον καιρό μαζί» λέει.

Και προσθέτει: «Ο Milo φοράει ακόμη και κουδουνάκια στο κολάρο του, έτσι ώστε ο Eddie να μπορεί να τον ακολουθήσει. Αν ο Eddie απομακρυνθεί, ο Milo θα πάει και θα τον αναζητήσει  για να τον φέρει πίσω σε μένα».

«Είναι μια υπέροχη σχέση και βελτιώνει την ποιότητα ζωής του Eddie, η τύφλωση του οποίου είναι ανίατη» λέει.

(πηγή: nooz.gr)

Share
Κατηγορίες: Οι καλοί μου φίλοι - τα ζώα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/kids/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399