Συναγερμός για το νέο επικίνδυνο παιχνίδι των νέων στο Διαδίκτυο!

Σοκάρει το νέο παιχνίδι που παίζουν οι νέοι στο διαδίκτυο καθώς προκαλεί σε πολλούς ιδιαίτερα άσχημα τραύματα. Ένα 12χρονο αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους στην πλάτη από εγκαύματα δευτέρου βαθμού στην πλάτη τα οποία προκάλεσε στον εαυτό του όταν έπαιξε το νέο διαδικτυακό παιχνίδι «Αλάτι και πάγος. Η πρόκληση» Ένα 12χρονο αγόρι από το Πίτσμπουργκ έφερε στη πρώτη γραμμή της δημοσιότητας μια παγίδα του διαδικτύου για την οποία πολλοί γιατροί έχουν χτυπήσει καμπανάκι τους τελευταίους μήνες.

Το παιδί προσπάθησε με τη βοήθεια δύο συμμαθητών του να λάβει μέρος στο παιχνίδι του διαδικτύου που προκαλεί τους νέους να χαράξουν στο κορμί τους σύμβολα με τη βοήθεια αλατιού και πάγου, συνδυασμό που μπορεί σοβαρά εγκαύματα. Νικητής: όποιος αντέξει τον πόνο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα Προκειμένου να συμμετάσχει κανείς στο επικίνδυνο αυτό παιχνίδι θα πρέπει να απλώσει σε γυμνό σώμα μεγάλη ποσότητα αλατιού και αμέσως μετά να πιέσει με δύναμη από πάνω του πάγο ώστε να προκληθεί η χημική αντίδραση που καίει το δέρμα σε χρόνο ρεκόρ.

Ακολουθώντας τους κανόνες του παιχνιδιού ο 12χρονος χάραξε έναν σταυρό στην πλάτη του αλλά λίγα λεπτά αργότερα μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο μην αντέχοντας τους πόνους από το έγκαυμα.

Με κλάματα ο δίδυμος αδερφός του παιδιού αποκάλυψε στους γονείς ότι είχαν μάθει πληροφορίες για το παιχνίδι -μαζί με έναν καλό τους φίλο από το σχολείο- στο Facebook και το You Tube.

Ο 12χρονος θα υποβάλλεται σε θεραπεία όλο το καλοκαίρι και θα πρέπει τουλάχιστον για τους επόμενους τέσσερις μήνες να αλείφουν την πληγή με φάρμακα τέσσερις φορές την ημέρα. Οι γιατροί του απαγόρευσαν το κολύμπι και την έκθεση στον ήλιο ενώ με συνέντευξη τύπου ενημέρωσαν τον κόσμο ότι όσο περισσότερο αφήνει κανείς τον πάγο πάνω στο αλάτι τόσο πιο σοβαρά θα είναι τα εγκαύματα.

«Θέλω να μιλήσω στους γονείς! Μιλήστε με τα παιδιά σας και προσέξτε τι σελίδες ανοίγουν στο ίντερνετ. Νομίζουμε ότι δεν είναι το δικό μας παιδί αυτό που θα παρασυρθεί. Κάνουμε λάθος!», ξέσπασε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες η μητέρα του αγοριού.

(πηγή: planet-greece)

Share
Κατηγορίες: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399