Παιδικός πονοκέφαλος – τι να προσέξετε

Μέχρι και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας πλήττει η κεφαλαλγία. Συνολικά, από πονοκεφάλους ταλαιπωρούνται έξι στους 10 Έλληνες, κυρίως στις παραγωγικές ηλικίες των 20 έως 50 χρόνων. Μάλιστα, ένα ποσοστό 10% με 20% των περιπτώσεων είναι τόσο έντονες που επηρεάζουν δραματικά την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας, στην περίπτωση των παιδιών, οι πονοκέφαλοι μπορεί να είναι αιτία απουσίας από το σχολείο ή και μείωση των σχολικών επιδόσεων. Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή των γονέων, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο πρόβλημα αφού νομίζουν ότι τα παιδιά χρησιμοποιούν τον πονοκέφαλο σαν δικαιολογία για να αποφύγουν τα μαθήματα.

Στα παιδιά όμως οι πονοκέφαλοι αποτελούν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα όπως και για τους ενήλικες. Σχετίζονται με την απόδοση τους στο σχολείο ή με την συχνή απουσία τους από τα μαθήματα. Και όπως λένε οι κακώς οι γονείς πολλές φορές πιστεύουν ότι ο πονοκέφαλος χρησιμοποιείται από το παιδί τους σαν δικαιολογία για να μην πάει σχολείο.

(πηγή: iatropedia)

Share
Κατηγορίες: Το παιδί και τα μάτια σας!. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399