Γονείς κλείνουν δημοτικά στη Νίκαια αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις

«Οι εκπαιδευτικοί δεν θα μπορούν να κάνουν μάθημα στα παιδιά όπου στις τάξεις θα στοιβάζονται 28 μαθητές» καταγγέλλουν οι γονείς του 10 και 22ου Δημοτικών σχολείων Νίκαιας

Αντιδράσεις από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς φέρνουν οι επιχειρούμενες συγχωνεύσεις δημοτικών σχολείων που αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.

Σε όσα σχολεία περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό πλάνο, επικρατεί αναβρασμός καθώς η συγχώνευση σημαίνει και αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, κατάργηση οργανικών θέσεων δασκάλων, αλλά και μετακίνηση μαθητών σε σχολικά συγκροτήματα πέρα από το πλησιέστερο στην οικία σχολείο.

Την Τρίτη το πρωί γονείς θα κλείσουν στα σχολεία στη Νίκαια, που είναι υπό συγχώνευση. Σε ανακοίνωση τους οι σύλλογοι γονέων του 10 και 22ου Δημοτικών σχολείων Νίκαιας, επισημαίνουν:

«Η κυβέρνηση προχωρά σε νέες συγχωνεύσεις καταργήσεις σχολείων σηματοδοτώντας μια νέα επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Ανάμεσα στα υπό συγχώνευση σχολεία βρίσκονται το 10ο και το 22ο  δημοτικά σχολεία Νίκαιας καθώς και το 9ο – 19ο δημοτικά σχολεία Νίκαιας.

Κλείνουν τα σχολεία μας. Φτιάχνουν σχολεία με λιγότερους εκπαιδευτικούς, με περισσότερα παιδιά μέσα στην τάξη.  Έτσι:

Οι εκπαιδευτικοί δεν θα μπορούν να κάνουν μάθημα στα παιδιά μας, μέσα σε αίθουσες όπου θα στοιβάζονται οι μαθητές και θα φτάνουν μέχρι και τα 28 παιδιά!

Τα ατυχήματα θα πληθαίνουν. Δεν γίνεται παιδιά Δημοτικού να παίζουν σε αίθουσες –  κλουβιά.

Δεν θα τους αφήσουμε να παίξουν με το μέλλον των παιδιών μας!

Καλούμε όλους τους γονείς, εκπαιδευτικούς, μαζικούς φορείς στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η κοινή Γενική Συνέλευση των συλλόγων γονέων των σχολείων μας:

Δευτέρα 2 Ιουνίου: ημέρα ενημέρωσης των γονέων και των φορέων της πόλης – καλούμε για συμπαράσταση όλους τους φορείς.

Τρίτη 3 Ιουνίου, Τετάρτη 4 Ιουνίου και Πέμπτη 5 Ιουνίου: κλείνουμε τα σχολεία μας  πριν μας τα κλείσει το υπουργείο

Την Τρίτη 3 Ιουνίου:

Kινητοποίηση στον Πειραιά και πορεία προς  τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά μαζί με την Ένωση Γονέων Νίκαιας και άλλα σχολεία της περιοχής.

(προσυγκέντρωση έξω από τα σχολεία μας στις 8πμ)

Την Τετάρτη 4 Ιουνίου:

το πρωί: συγκέντρωση έξω από τα σχολεία το πρωί στις 8πμ

το απόγευμα: στις 6.30 συγκέντρωση μαζί με τα παιδιά μας έξω από τα σχολεία με πορεία κατευθυνόμαστε στην Πλ. Δαβάκη– εξόρμηση ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής στις 8.30 εκδήλωση στο χώρο του σχολείου

Την Πέμπτη 5 Ιουνίου:

το πρωί: συγκέντρωση έξω από τα δυο σχολεία στις 8 πμ

το απόγευμα: Κοινή γενική συνέλευση των συλλόγων γονέων  για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να αποφασιστεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων.»

(πηγή: news247.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399