Ποια “απαγορευμένα” site επισκέπτονται συχνότερα τα παιδιά

Έρευνα της εταιρείας KasperskyLab, αποκαλύπτει ποιες κατηγορίες ιστοσελίδων με ανεπιθύμητο περιεχόμενο επισκέπτονται πιο συχνά τα παιδιά στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αναλύοντας μια σειρά δεδομένων, ειδικοί μελετητές της Kaspersky σκιαγράφησαν τα «μοντέλα» online αναζήτησης πολλών νεαρών χρηστών.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα εστίασε σε δέκα κατηγορίες ανεπιθύμητου διαδικτυακού περιεχομένου: πορνογραφικό/ αισθησιακό περιεχόμενο, παράνομο λογισμικό, ναρκωτικά, βία, υβριστικό περιεχόμενο, όπλα, τζόγος, ανώνυμοι proxyservers, συστήματα πληρωμών και online παιχνίδια.

Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ιστοσελίδες της κατηγορίας “πορνογραφικό/ αισθησιακό υλικό” βρίσκονται στην πρώτη θέση όσον αφορά στην επισκεψιμότητα, με βάση τις ειδοποιήσεις που προέρχονται από τη μονάδα Γονικού Ελέγχου (ParentalControl) της KasperskyLab.

Τα υψηλότερα ποσοστά επισκέψεων σε σελίδες πορνογραφικού/αισθησιακού περιεχομένου καταγράφηκαν στην Ιαπωνία (74,9%) και στη Γαλλία (68,9%). Στην τρίτη θέση βρέθηκε το Μεξικό (56,3%).

Επίσης, οι ιστοσελίδες στην κατηγορία “βία” δέχονται πιο συχνά επισκέψεις από το Μεξικό (8,6%), τις ΗΠΑ (7%) και από την Ευρώπη- κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία (4,8% για κάθε χώρα).

Η υψηλότερη επισκεψιμότητα στις ιστοσελίδες της κατηγορίας “ναρκωτικά” καταγράφεται ξανά στο Μεξικό (1,8%) και στις ΗΠΑ (1,4%). Στην τρίτη θέση ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο (0,9%).Η κατηγορία του παράνομου λογισμικού είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Κίνα, στην οποία καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό επισκεψιμότητας (69,4%, έναντι 24% της Ισπανίας και 10,6% της Ιαπωνίας).

Στην Ελλάδα, το 50% των παιδιών που επισκέπτονται ιστοσελίδες με ανεπιθύμητο περιεχόμενο, περιηγούνται διαδικτυακά σε ιστότοπους πορνογραφικού υλικού.

Το 23% των παιδιών επισκέπτεται ιστοσελίδες με online παιχνίδια ενώ 5% αντίστοιχα “συχνάζει” σε ιστότοπους που σχετίζονται με τον τζόγο, το παράνομο λογισμικό αλλά και σε ιστοσελίδες με υβριστικό περιεχόμενο.

(πηγή: techit.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399