Πρόεδρος Γυναικών Ρομά: «Το ότι δεν θέλουμε τα γράμματα είναι ένας μύθος»

Ο Λόγος στους πρωταγωνιστές και η φωνή σε αυτούς που την στερήθηκαν. Αυτή ήταν πάντοτε μία από τις αρχές της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3 και έτσι γίνεται και στην συγκεκριμένη εκπομπή.

Η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου, Άννα Μάγκα, διαλύει τους μύθους γύρω από την «σχολική αποτυχία» των Ρομά. Εξηγεί ότι παρόλο που οι Ρομά αναγνωρίστηκαν σαν Έλληνες πολίτες το 1980 έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο. Επιπλέον αναφέρει ότι όλοι θα ήθελαν να στείλουν τα παιδιά τους για Αγγλικά όμως είναι τέτοια η γκετοποίηση της περιοχής που δεν μπορούν τα παιδιά να φοιτήσουν κοντά στο σπίτι τους.

Επιπλέον αναφέρεται στα τεράστια πρόστιμα που πληρώνουν για «παρεμπόριο» την στιγμή που ασκούν το επάγγελμα του μικρού εμπορίου για πολλά χρόνια και γενιές. Τέλος αναφορικά με το ποιος ευθύνεται η κ. Μάγκα, αναφέρει με νόημα ότι «ο άνθρωπος όταν ξέρει γράμματα, δεν μπορεί κανένας να τον κοροιδέψει»… Στην παρουσίαση της εκπομπής «Παιδεία σε Κρίση», ο Χρήστος Αβραμίδης.

(πηγή: left.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399