24χρονος εξέπνευσε μετά από 19 ώρες συνεχόμενου παιχνιδιού

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΣΑΝΓΚΑΗ

Ένα ακόμα τραγικό περιστατικό παιχνιδιού μέχρι τελικής πτώσεως, έρχεται να προστεθεί σε αρκετά ακόμα τα οποία έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί. Αυτή τη φορά το θύμα ήταν ένας 24χρονος Κινέζος από την Σανγκάη, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Mirror.

Όπως αναφέρεται στο θέμα του βρετανικού μέσου, ο24χρονος Wu Tai βρισκόταν σε ένα internet cafe της Σανγκάης παίζοντας ασταμάτητα επί 19 ώρες το δημοφιλές online game World of Warcraft, όταν ξαφνικά χλώμιασε και άρχισε να βήχει ασταμάτητα. Στην προσπάθειά του να συνέλθει, άρχισε να αφήνει σημάδια από αίμα σε ένα χαρτομάντιλο που χρησιμοποιούσε. Το περιστατικό καταγράφηκε και από την κάμερα κλειστού κυκλώματος του cafe.

Εμβρόντητος ένας 20χρονος φίλος και συμπαίκτης του, έσπευσε να  βοηθήσει τον Tai, ρωτώντας τον εάν είναι καλά. Ο 24χρονος αποκρίθηκε ότι θα ήταν καλά. Παρ’ όλα αυτά η παρέα του ζήτησε βοήθεια από το προσωπικό του καταστήματος και κάλεσαν ασθενοφόρο.

Το τραγικό συμβάν στο cafe της Σανγκάης κατέγραψε η κάμερα του καταστήματος

Το τραγικό συμβάν στο cafe της Σανγκάης κατέγραψε η κάμερα του καταστήματος

Λίγες στιγμές μετά ωστόσο ο Tai κατέρρευσε και εξέπνευσε, ενώ οι προσπάθειες του προσωπικού του ασθενοφόρου για ανάνηψη δεν είχαν αποτέλεσμα. Αστυνομικός που προέβη σε δηλώσεις για το συμβάν ανέφερε ότι τα αίτια του θανάτου διερευνώνται, ωστόσο ο 24χρονος αντιμετώπιζε κάποιου είδους πρόβλημα υγείας και είναι βέβαιο ότι το ακατάπαυστο παιχνίδι εξάντλησε τον οργανισμό του, όπως θα συνέβαινε εξάλλου και με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που  θα απέτρεπε τον νεαρό από το να ξεκουραστεί.

Αυτό που θα πρέπει να μας μείνει από το συμβάν λοιπόν, δεν είναι να δαιμονοποιήσουμε τα videogames ή οποιαδήποτε άλλη ψυχαγωγική δραστηριότητα εφόσον διενεργείται εντός ορίων. Τα όποια προβλήματα υγείας πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή και να εξασφαλίζεται η απαραίτητη ξεκούραση ακόμα και όταν μιλάμε για απόλυτα υγιείες οργανισμούς.

Περιπτώσεις εθισμού σε κάθε τι, από αλκοόλ έως βιντεοπαιχνίδια συνήθως έχουν κάποιο ψυχολογικό υπόβαθρο και εκεί είναι καλό να εστιάζεται η προσοχή μας. Η μέριμνα και η φροντίδα των ενηλίκων προς τα νεαρά άτομα συνίσταται στην προσφορά αγάπης και όχι στην άκριτη απαγόρευση και λογοκρισία. Ας προσπαθήσουμε να το θυμόμαστε και κυρίως να το εφαρμόζουμε.

(πηγή: pathfinder.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399