Τα πέντε «κλειδιά» για ασφαλέστερα τρόφιμα

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε το μήνυμα: «Βελτίωσε την ασφάλεια των τροφίμων από το αγρόκτημα έως το πιάτο».

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου, ημερομηνία που συμπίπτει με τα «γενέθλια» του αρμόδιου για θέματα υγείας οργάνου του ΟΗΕ, Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος ιδρύθηκε στις 7 Απριλίου 1948.

Για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2015 ο ΠΟΥ επέλεξε ως θέμα την ασφάλεια των τροφίμων, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι κυβερνήσεις, οι βιομηχανίες, οι έμποροι και το κοινό για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα και να αποδοθεί ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει ο καθένας διασφαλίζοντας ότι τα τρόφιμα στα πιάτα όλων μας είναι ασφαλή για κατανάλωση.

Με σλόγκαν «Από το αγρόκτημα στο πιάτο, κάνε το τρόφιμο ασφαλές» και hashtag το #‎SafeFood, η σχετική καμπάνια προβάλλει τα πέντε «κλειδιά» για ασφαλέστερα τρόφιμα:

1. Δώστε έμφαση στην καθαριότητα και την υγιεινή των τροφίμων
2. Ξεχωρίστε τα ωμά και τα μαγειρεμένα τρόφιμα. Χρησιμοποιήστε διαφορετικά εργαλεία, για παράδειγμα μαχαίρια κοπής
3. Μαγειρέψτε/ ψήνετε καλά τα τρόφιμα, ιδιαίτερα το κρέας, τα πουλερικά, τα αβγά και τα θαλασσινά.
4. Διατηρείτε τα τρόφιμα σε ασφαλείς θερμοκρασίες.
5. Χρησιμοποιήστε ασφαλές νερό για τη μαγειρική και ασφαλείς πρώτες ύλες. Διδάξετε τις βασικές αρχές υγιεινής των τροφίμων και στα παιδιά σας.

Δείτε το video:

(πηγή: efsyn.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399