ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Για περιορισμό των δαπανών θα επιστρέφουν οι μαθητές τα βιβλία στο τέλος του χρόνου Επανέρχεται και ο θεσμός των πρότυπων σχολείωνΤέρμα στη σπατάλη που γίνεται με τα σχολικά βιβλία είναι αποφασισμένος να βάλει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Π, ο υπουργός επεξεργάζεται ένα σχέδιο συμφωνά με το οποίο οι μαθητές στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς θα παραδίδουν τα βιβλία που τους δόθηκαν, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν οι μαθητές που θα τους διαδεχθούν στην τάξη την επόμενη χρονιά. Για να μην υπάρχουν μουντζούρες και σημειώσεις στα βιβλία, το χαρτί θα επικαλύπτεται με ειδική μεμβράνη. Τα βιβλία θα αντικαθίστανται κάθε 5 – 7 χρόνια, ανάλογα με τον αριθμό των βιβλίων που έχουν μεγάλες φθορές και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Η εξοικονόμηση πάντως χρημάτων από το κόστος του χαρτιού θα είναι πολύ μεγάλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι 30 εκατ. ευρώ στοιχίζουν κάθε χρόνο στο κράτος τα σχολικά βιβλία. Στόχος του υπουργού Παιδείας είναι τα νέα αυτά βιβλία να είναι έτοιμα από τη σχολική χρονιά 2014 – 2015.

Επανέρχονται τα πρότυπα σχολεία

Μια ακόμα αλλαγή που σκέπτεται να κάνει ο υπουργός Παιδείας είναι να επαναφέρει τον θεσμό των πρότυπων σχολείων, 0 ίδιος έχει βιώσει τον θεσμό, αφού αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Σχολή του Πειραιά τη δεκαετία του ’70 πήγαινε στο εξατάξιο (τότε) Γυμνάσιο , που ήταν πρότυπο σχολείο, και γνωρίζει ότι είναι το σημαντικό του πλεονέκτημα. Πιστεύει ότι με τη λειτουργία πρότυπων σχολείων δίνεται η δυνατότητα στους άριστους μαθητές να έχουν περισσότερα εφόδια για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα οποία θα τους δώσουν τη δυνατότητα να διακριθούν στον επιστημονικό στίβο που θα επιλέξουν. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Π , ο υπουργός Παιδείας σχεδιάζει να δημιουργήσει πρότυπα σχολεία στις πόλεις άνω των 100.000 κατοίκων. Σ’ αυτά θα εισάγονται παιδιά από το Δημοτικό κατόπιν εξετάσεων. Στις εξετάσεις θα παίρνει μέρος όποιο παιδί θέλει. Τα παιδιά που παίρνουν τον υψηλότερο βαθμό στις εξετάσεις θα εισάγονται στα πρότυπα σχολεία. Εξυπακούεται ότι και οι καθηγητές στα πρότυπα σχολεία θα επιλέγονται με ένα εξειδικευμένο σύστημα αξιολόγησης, ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν σκέψη για επαναφορά και του θεσμού των πειραματικών σχολείων μελλοντικά, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται να τεθεί το θέμα.

(πηγή: Το Παρόν)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399