Ελευθέρας στα μουσεία ζητούν οι δάσκαλοι

Δεν έχει ανακληθεί η απόφαση κατάργησης παρά την υπόσχεση του υπουργείου

Μακροσκελή επιστολή έστειλε το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, διαμαρτυρόμενο για την κατάργηση της ελεύθερης εισόδου των εκπαιδευτικών σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο.

Οι δάσκαλοι αναφέρουν ότι καταργήθηκε αυτό το δικαίωμα για τους εκπαιδευτικούς πριν από λίγους μήνες και υποστηρίζουν ότι από τον Ιούλιο ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού είχε ανακοινώσει την ανάκληση αυτής της απόφασης, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοσθεί.

Τώρα, οι δάσκαλοι καλούν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού να ανακαλέσει αυτές τις «άδικες και αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, και να εισέρχονται ελεύθερα στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία με την επίδειξη της ταυτότητας του εκπαιδευτικού, που αναγνωρίζεται σε όλες τις χώρες, πλην της Ελλάδας.

(πηγή: newsbeast.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399