Παιγνίδι θανάτου σε Γυμνάσιο με θύμα μαθήτρια

ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΒΛΗΘΗ ΣΕ ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΙΠΟΘΥΜΙΑEφιαλτικές στιγμές έζησαν στη διάρκεια διαλείμματος – πριν από λίγα εικοσιτετράωρα – οι καθηγητές του γυμνασίου Οβρυάς αλλά και δεκάδες μαθητές του σχολείου, όταν από ένα ανόητο αλλά καθόλου ακίνδυνο παιχνίδι, λίγο έλλειψε να χάσει τη ζωή της μια μαθήτρια. Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ της Πάτρας, το κίνητρο για να μετατραπεί το παιχνίδι σε παραλίγο τραγωδία ήταν στο διαδίκτυο, μέσω του οποίου μερίδα μαθητών του σχολείου εντόπισε ιστοσελίδα, στην οποία δίδονται συμβουλές, για το πώς μέσα από συγκεκριμένη τεχνική, προκαλείς σε κάποιον λιποθυμικό επεισόδιο. Στην ίδια ιστοσελίδα δίνεται και συμβουλή για το πως θα επαναφέρεις το άτομο στο οποίο θα προκαλέσεις απώλεια των αισθήσεων. Οι μαθητές του γυμνασίου Οβρυάς που διάβασαν τις συγκεκριμένες οδηγίες πήγαν στο σχολείο αποφασισμένοι να κάνουν την… θεωρία πράξη, πείθοντας  μια από τις  μαθήτριες  να υποβληθεί στη διαδικασία της ανώδυνης απώλειας αισθήσεων και ανώδυνης επαναφοράς της. Μια από τις συμμαθήτριες τους που πλησίασαν δέχθηκε να συμμετάσχει στο …πείραμα, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα στη διάρκεια του διαλείμματος, μπροστά στα μάτια πολλών άλλων περίεργων μαθητών, να υποβάλλεται στην διακόσια της πίεσης δυο συγκεκριμένων σημείων κοντά στο λαιμό και να χάνει αμέσως τις αισθήσεις της. Το παιχνίδι αμέσως άρχισε να παίρνει άλλη τροπή, καθώς παρά την προσπάθεια των μαθητών που προκάλεσαν την απώλεια των αισθήσεων στην μικρή κοπέλα, αυτή δεν τις ανακτούσε. Σύμφωνα με τις ιντερνετικές οδηγίες αρκούσε ένα «μέτριας  έντασης χαστούκι» στο μάγουλο για ν ανακτήσει αμέσως τις αισθήσεις. Παρά τα πολλά κτυπήματα η κοπέλα δεν συνερχόταν με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και μέσα σε λίγο χρόνο μαθητές αλλά και καθηγητές που εν τω μεταξύ  πληροφορήθηκαν τι έχει συμβεί να τρέχουν πανικόβλητοι. Η  μαθήτρια ανέκτησε τις αισθήσεις της αφού χρειάστηκε να επέμβουν καθηγητές και να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

Αναστάτωση σε όλα τα σχολεία!

Το γεγονός έχει θορυβήσει την σχολική κοινότητα καθώς δεν αποκλείεται με οδηγό πάντα το διαδίκτυο ή οποιαδήποτε άλλη πηγή να επιχειρηθεί ανάλογο «πείραμα» με άγνωστες συνέπειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει ενεργοποιηθεί ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο της ομοσπονδίας Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της περιοχής, θα προχωρήσει σε ενημερωτικές συζητήσεις με τους μαθητές τόσο του γυμνασίου Δεμενίκων όσο και με τους μαθητές όλων των γυμνασίων και λυκείων της Πάτρας.

(πηγή: dete.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399