Διαμαρτυρία συλλόγου γονέων δημοτικού σχολείου Λειψών

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λειψών διαμαρτύρεται για την υποβάθμιση του σχολείου από το Υπουργείο Παιδείας:
Με την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας εκφράζουμε την αγανάκτηση, την απογοήτευση, τη βαθύτατη λύπη, αλλά και τον μεγάλο θυμό που μας πλημμύρισε μόλις πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας, να υποβαθμίσει την οργανικότητα του Δημοτικού σχολείου μας από 6/θέσιο σε 4/θέσιο, μαζί και τόσων άλλων σχολείων της Δωδεκανήσου.

Τα Μνημόνια και η «οικονομική εξυγίανση» ξαναβάζουν στο στόχαστρο την πολύπαθη Δημόσια Παιδεία, αδιαφορώντας λοιπόν, για άλλη μια φορά, για την ιδιαιτερότητα των Δωδεκανήσων, τη νησιωτικότητα, και την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, μοιραία θα οδηγηθούμε στη δημιουργία Δημοτικών σχολείων, όπου θα συμπτύσσονται τάξεις, που θα βολεύουν αριθμητικά και οικονομικά.

Η όλη διαδικασία κουρελιάζει και κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στον θεσμό της εκπαίδευσης.

Καλούμε τα μέλη μας, τα μέλη όλων των συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και συνολικά όλο τον κόσμο να αντισταθεί και να εμποδίσει μια τέτοια προοπτική. Η αδράνεια, ο φόβος και το μούδιασμα που νιώθουμε απέναντι σε όλη αυτήν την επίθεση που δεχόμαστε τελευταία να σταματήσει τώρα. Τώρα που απειλείται ακόμα και το ελάχιστο που υποχρεούμαστε να παρέχουμε στα παιδιά μας ως κοινωνία, η Δημόσια δωρεάν παιδεία.

Διεκδικούμε τα αυτονόητα για τα παιδιά μας. Ο σύλλογος μας προτίθεται να αντιδράσει δυναμικά, κλείνοντας το Δημοτικό σχολείο, δεν πρόκειται να αφήσουμε όχι μόνο το σχολείο μας να γίνει 4/θέσιο, αλλά απαιτούμε να πληρωθούν οι θέσεις του με καθηγητές αγγλικών, γαλλικών, πληροφορικής, και μουσικής.

Καλούμε τους υπεύθυνους του Υπουργείου Παιδείας να μη διανοηθούν να υλοποιήσουν ούτε ένα από τα εφιαλτικά, για τα παιδιά μας, σενάρια του. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι απαράδεκτη και το γνωρίζουν! Ή μήπως οι Λειψοί και οι μικροί μαθητές είναι θύματα της αλόγιστης εξοικονόμησης οικονομικών πόρων?????………. Δε θα επιτρέψουμε σε καμιά περίπτωση το σχολείο μας να υποβαθμιστεί!!!!!

Όλα τα παιδιά, ακόμη και αυτά των απομακρυσμένων, ακριτικών, νησιωτικών περιοχών, δικαιούται να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και στη ζωή τους.

Τα παιδιά των Λειψών δεν έχουν τη δυνατότητα εναλλακτικών λύσεων στη μάθηση, παρά μόνο τη δημόσια εκπαίδευση, που εσείς καταβάλετε κάθε φιλότιμη προσπάθεια να τους την αφαιρέσετε.

(πηγή: alfavita.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399