Ρομπότ έκοψε την πίτα στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου!

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση κοπής πίτας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο 2ο ΕΠΑΛ στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων όπου ρομποτικός βραχίονας έκοψε την πίτα του τμήματος.

Σύμφωνα με τον Απ. Ταμβάκο, τομεάρχη του τμήματος Ηλεκτρολόγων, η κοπή της πίτας έγινε με συμβολικό τρόπο, καθώς τοποθετήθηκε σε έναν ρομποτικό βραχίονα ένα μαχαίρι, που άνοιξε την πρώτη τομή για την κοπή της πίτας που όπως ανέφερε «συμβολίζει τον ηλεκτρολογικό τομέα και την ανάπτυξη με αυτοματοποιημένο τρόπο», όπως ανέφερε.

Για να ολοκληρωθεί ο βραχίονας και να κόψει την πίτα, απαιτήθηκαν σύμφωνα με τον κ. Ταμβάκο 10 ημέρες δουλειάς, ενώ επόμενος στόχος είναι να γίνει σε μακέτα ένα αιολικό πάρκο, στο οποίο κάποιος θα μπορεί από απόσταση να ελέγχει την απόδοση ενέργειας και να αποκαθιστά βλάβες χωρίς να βρίσκεται εκεί.

Στόχος του τμήματος ηλεκτρολόγων, είναι, μέχρι το τέλος της χρονιάς να κατασκευάσουν έναν αυτόματο πωλητή ζεστών και κρύων ροφημάτων, θέμα που αποτελεί πτυχιακή εργασία σπουδαστών του ΤΕΙ.

Στην πίτα υπήρχαν τρία φλουριά που κέρδισαν οι μαθητές Γιάννης Δημόπουλος, Μάριος Σκιαθίτης Βαγγέλης Γκιντζίδης. Οι δύο τυχεροί κέρδισαν από ένα ηλεκτρονικό πολύμετρο και ο τρίτος ένα tablet.

(πηγή: mycitynet.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399