Μαθητές οπλισμένοι σαν αστακοί στο σχολείο!

Πιστόλια, περίστροφα, τσεκούρια, ακόμη και επαναληπτικές καραμπίνες κατασχέθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια από 1.000 Βρετανούς μαθητές που έκριναν σκόπιμο να πάνε… οπλισμένοι σαν αστακοί στο σχολείο τους, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Με βάση την έρευνα που έγινε σε σχολικά ιδρύματα από το 2011 μέχρι το 2013, περισσότεροι από 300 μαθητές, ανάμεσά τους και 80 μαθητές σε δημοτικά σχολεία, είχαν στην κατοχή τους τσεκούρια, λεπίδες και μπαλτάδες του χασάπη.

Σε άλλους 36 μαθητές, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν πιστόλια, περίστροφα, επαναληπτικές καραμπίνες, αεροβόλα και ένα τέιζερ, ασκήθηκε δίωξη για οπλοφορία.

Σε ένα δημοτικό σχολείο της Σκωτίας εντοπίστηκε ένας 8χρονος μαθητής που είχε επάνω του ένα μαχαίρι.

Οι αριθμοί αυτοί ωστόσο δεν αποτελούν παρά μόνο την κορυφή του παγόβουνου, δεδομένου ότι οι 21 από τις 52 αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία που συνέλεξαν για το θέμα.

«Είναι τρελό. Τα παιδιά αισθάνονται ότι κινδυνεύουν σε βαθμό που καταλήγουν να οπλοφορούν. Η κουλτούρα του φόβου πρέπει να πάψει», τόνισε ο Πάτρικ Ρίγκαν, ο πρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης XLP που ασχολείται με τους νέους.

Η κυβέρνηση σημείωσε ότι έχει δώσει περισσότερα δικαιώματα στους καθηγητές ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο αυτό.

«Οι καθηγητές μπορούν πλέον να κάνουν έρευνες χωρίς τη συγκατάθεση των μαθητών, να κατάσχουν τα απαγορευμένα αντικείμενα και να τους βγάζουν από την αίθουσα εάν επιδεικνύουν επικίνδυνη συμπεριφορά», είπε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας.

(πηγή: real.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399