Διαμαρτυρία στην Αμφίπολη -Γιατί διαδήλωσαν γονείς και μαθητές

Περισσότεροι από 50 γονείς και μαθητές του Γυμνασίου Ροδολίβος βρέθηκαν την Τρίτη στον λόφο Καστά, όπου διεξάγονται οι αρχαιολογικές ανασκαφές της Αρχαίας Αμφίπολης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το οριστικό κλείσιμο της σχολικής μονάδας.

Κρατώντας πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα, έφτασαν λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα, στις αρχαιολογικές ανασκαφές, στο λόφο του Καστά μέχρι την απαγορευτική μπάρα. Με θέα τις αρχαιολογικές ανασκαφές, προσπάθησαν να σηκώσουν το πανό τους που έγραφε «όχι στο κλείσιμο του Γυμνασίου Ροδολίβος» κάτι που δεν κατάφεραν τελικά, καθώς επενέβησαν οι φύλακες του αρχαιολογικού χώρου και κλιμάκιο της αστυνομίας που έφτασε άμεσα στο σημείο.

«Αποφασίσαμε να έρθουμε εδώ για να μας ακούσουν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ροδολίβους Χρήστος Βακάλης.

Στο γυμνάσιο Ροδολίβος φοιτούσαν μέχρι πρότινος συνολικά 127 μαθητές, 47 από το Ροδολίβος, 51 από την Πρώτη και 29 από την Παλαιοκώμη. Σύμφωνα με τον κ. Βάκαλη, οι μαθητές με το άνοιγμα των σχολείων την Πέμπτη δεν θα βρίσκονται στις τάξεις τους αλλά σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα συγκεντρωθούν στον αύλειο χώρο του κλειστού πλέον Γυμνασίου Ροδολίβους.

(πηγή: iefimerida.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399