Η καλύτερη δασκάλα του κόσμου (Global Teacher Prize) κέρδισε 1 εκ. δολ. και…ΤΑ ΧΑΡΙΣΕ!

Όταν είσαι πραγματικός δάσκαλος διδάσκεις με τις πράξεις και όχι με τα λόγια σου. Και η Νάνσι Άτγουελ από το Μάιν των ΗΠΑ, το ξέρει πολύ καλά αυτό.

Έτσι όταν κέρδισε το βραβείο Global Teacher Prize, δηλαδή το βραβείο του καλύτερο δασκάλου στον κόσμο, απέδειξε με τις πράξεις της πως το αξίζει. Το βραβείο συνόδευε χρηματικό έπαθλο 1.000.000 δολαρίων. Όμως η κα Άτγουελ αποφάσισε να μην κρατήσει ούτε σεντ αλλά το δώρισε όλο το ποσό σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε με τη βοήθεια της.

Ο θεσμός του βραβείου θεσμοθετήθηκε από το Global Education and Skills Forum και έχει ως στόχο να αναγνωρίζει το έργο των εκπαιδευτικών και να προάγει τη διδασκαλία, παγκοσμίως.

Απονεμήθηκε στην κα Άτγουελ για τη συμβολή της στο να μάθουν γενιές παιδιών ανάγνωση και γραφή. Η ίδια απάντησε συγκινημένη πως ήταν “προνόμιο και τιμή της” να εργάζεται ως δασκάλα και να βοηθά νέους ανθρώπους.

Το 1990, η Νάνσι Άτγουελ συνέβαλε καθοριστικά στην ίδρυση ενός σχολείου, του Center for Teaching and Learning in Edgecomb, στο Μάιν των ΗΠΑ. Το σχολείο αυτό έχει ως στόχο τη συλλογή και τη μεταλαμπάδευση ιδεών που βελτιώνουν τη διδασκαλία ανάγνωσης και γραφής στα παιδιά του κόσμου.

(πηγή: news.gr) 

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399