«Απλησίαστες» και πάλι οι Κυκλάδες για εκατοντάδες αναπληρωτές

akribes_kyklades_anaplΥπόμνημα της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων προς τους Δήμους για το ζήτημα της στέγασης – Και φέτος παραιτήσεις αναπληρωτών λόγω στεγαστικού

«Απλησίαστες» είναι οι Κυκλάδες για εκατοντάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, καθώς το πρόβλημα στέγασης έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Σύμφωνα με την Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, αυξημένα ενοίκια και υψηλό κόστος διαβίωσης καθιστούν απαγορευτική την εργασία για πολλούς εκπαιδευτικούς που πηγαίνουν για ορισμένους μήνες κάθε χρόνο.

Όπως υπογραμμίζει η ΕΛΜΕ, «φέτος πολλοί συνάδελφοι αναπληρωτές, παραιτήθηκαν ή δεν ανέλαβαν υπηρεσία όταν πληροφορήθηκαν ότι καλούνται να εργαστούν στα νησιά των Κυκλάδων».

Μάλιστα, όπως προβλέπεται, «η νέα εκπαιδευτική χρονιά (2019 -2020) αναμένεται να ξεκινήσει με εκατοντάδες και πάλι εκπαιδευτικά κενά».

Για τους λόγους αυτούς, η Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων ζητά με υπόμνημα προς τους Δήμους Σύρου Τήνου, Άνδρου, Τζιας, Κύθνου, Σέριφου, Σίφνου, Κιμώλου, Μήλου και Μυκόνου να αξιοποιηθούν κενά δημοτικά κτίρια, με σκοπό την εξασφάλιση διαμονής για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα στέγασης των αναπληρωτών έχει απασχολήσει την εκπαιδευτική κοινότητα αρκετές φορές στο παρελθόν, με πολλούς αναπληρωτές να μην αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ:
Σύρου Τήνου, Άνδρου, Τζιας, Κύθνου, Σέριφου, Σίφνου, Κιμώλου, Μήλου και Μυκόνου

Αξιοποιήστε τα κενά κτίρια του Δήμου για τη διαμονή όλων των εκπαιδευτικών στα νησιά

Όπως θα γνωρίζετε πλέον τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα νησιά των Κυκλάδων, λόγω των αυξημένων ενοικίων και του ιδιαίτερα υψηλού κόστους διαβίωσης στο νησί, καθιστούν όλο και περισσότερο τη ζωή, το έργο , τη διαβίωση και πλέον την επιβίωση ακόμα δυσκολότερη.

Σε συνδυασμό μάλιστα με τις συνεχείς περικοπές μισθών και επιδομάτων αλλά και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος ζωής και μετακίνησης στην περιοχή των Κυκλάδων δημιουργούνται πλέον συνθήκες που καθιστούν το νησιά σχεδόν “απρόσιτα” και “απλησίαστα” για τους εκατοντάδες συναδέλφους αναπληρωτές που εργάζονται εδώ.

Είναι ενδεικτικό ότι φέτος πολλοί συνάδελφοι αναπληρωτές, παραιτήθηκαν ή δεν ανέλαβαν υπηρεσία όταν πληροφορήθηκαν ότι καλούνται να εργαστούν στα νησιά των Κυκλάδων (1 στους 7 περίπου) ενώ η νέα εκπαιδευτική χρονιά (2019 -2020 ) αναμένεται να ξεκινήσει με εκατοντάδες και πάλι εκπαιδευτικά κενά.

Δεδομένου ότι πλέον στα σχολεία των Κυκλάδων το 35% περίπου των εκπαιδευτικών που εργάζονται είναι αναπληρωτές, αντιλαμβάνεστε πόσο κρίσιμο είναι να βρεθεί ο τρόπος να διευκολυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η διαμονή και η διαβίωση και των συναδέλφων αναπληρωτών στα νησιά, προκειμένου εξάλλου να εξασφαλιστεί και ισορροπία στη λειτουργία των σχολείων από την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Παράλληλα στα νησιά μας διορίστηκαν τον Μάιο με δικαστικές αποφάσεις 23 καθηγητές και καθηγήτριες που αντιμετωπίζουν ήδη οξύτατο στεγαστικό πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσουν και πάλι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Σε περίπτωση λοιπόν που στην κυριότητα των Δήμων σας υπάρχουν κενά και αχρησιμοποίητα κτίρια, σας καλούμε να τα διαμορφώσετε και να τα διαθέσετε για τη διαμονή όλων των συναδέλφων, μόνιμων και αναπληρωτών για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Αναμένουμε τις ενέργειές σας.

(Πηγή: alfavita.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399