Θα κοιμηθούν μέσα σε χαρτοκιβώτια στην Αριστοτέλους

Εθελοντές θα διανυκτερεύσουν, σήμερα, στην πλατεία Αριστοτέλους, μέσα σε χαρτόκουτα, όπως θα ήταν αναγκασμένο να κάνει ένα θύμα της κρίσης!Είναι μια δράση του Thess-Δίκτυο, Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.Το Thess – Δίκτυο είναι ένα δίκτυο 48 εθελοντικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης για μια προσπάθεια δικτύωσης, αλληλοενημέρωσης και κοινής δράσης . Σε μια εποχή που η πόλη έχει να αντιμετωπίσει οξύτατα προβλήματα και κοινωνικές προκλήσεις οι συνέργειες είναι μονόδρομος.

Οι εθελοντικές οργανώσεις συντονισμένες όλες μαζί δηλώνουν παρών για να ζεστάνουν τούτο το δύσκολο κοινωνικό χειμώνα και να κοντράρουν τη βαρβαρότητα της ιδιώτευσης.

Σήμερα Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τον Εθελοντισμό το Δίκτυο διοργανώνει μια εκδήλωση –παρέμβαση σαν σχόλιο και υπενθύμιση για τους δύσκολους καιρούς της κρίσης, τις κοινωνικές υποδομές της πόλης και κύρια τους ανθρώπους που πλήττονται.

Από τις 5 το απόγευμα έως τις 7 θα πραγματοποιηθεί ένα θεατρικό δρώμενο «Το εστιατόριο των τάξεων»: ένα γεύμα για «πλούσιους», την «μεσαία τάξη» και «φτωχούς», ένα σχόλιο του πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να βρεθεί ανά πάσα στιγμή σε άλλο χώρο…

Από τις 7 έως τις 9 το βράδυ συζήτηση με θέμα: «Tο χειμώνα τούτο άμα τον πηδήσουμε» με εκπροσώπους φορέων και εθελοντικών οργανώσεων της πόλης για την κοινωνική κατάσταση σήμερα και τις ευπαθείς ομάδες που θέλουν υποστήριξη.

Από τις 21:00 έως το πρωί της Πέμπτης οι εθελοντές θα διανυκτερεύσουν «Με το χαρτόκουτό μου στην πλατεία»: μια συμβολική συμπαράσταση στους ανέστιους συνανθρώπους μας.

Όλα θα διαδραματιστούν στον κρύο πεζόδρομο της Αριστοτέλους.

(πηγή: thesstoday.gr)


Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399