Όλα γύρω από την ασφάλεια του Gmail!

Στη σημερινή εποχή εμπιστευόμαστε σε αρκετά μεγάλο βαθμό τους παρόχους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούμε για την καθημερινή μας ηλεκτρονική αλληλογραφία, ακόμα και όταν εκείνη περιλαμβάνει εταιρικά απόρρητα αρχεία και έγγραφα.
Ολόκληρη η ηλεκτρονική μας αλληλογραφία αποθηκεύεται σε συγκεκριμένους cloud servers και χρησιμοποιούμε πλέον την επικοινωνία μέσω e-mail σε καθημερινή βάση.
Ας αναλογιστούμε λοιπόν τι θα μπορούσε να γίνει εάν κάποιος κακόβουλος χρήστης κατάφερνε να εισβάλει στο e-mail μας και να αποσπάσει ή έστω να παραμετροποιήσει στοιχεία και δεδομένα.
Υπάρχουν βεβαίως ορισμένες τακτικές που εάν τις εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον λογαριασμό σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αρχικά θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν μοναδικό και ισχυρό κωδικό πρόσβασης, ο οποίος θα περιέχει χαρακτήρες, αριθμούς και σύμβολα και θα πρέπει να ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Ένας άλλος τρόπος που μπορείτε να αποφεύγετε ενδεχόμενες κακόβουλες ενέργειες προς τον λογαριασμό σας είναι να ελέγχετε τις IP διευθύνσεις από τις οποίες έχετε εισέλθει πρόσφατα. Σε περίπτωση που έχει εισέλθει κάποιος άλλος στο λογαριασμό σας από άλλη IP θα μπορείτε να το καταλάβετε διότι το Gmail κρατάει ιστορικό των 5 τελευταίων διευθύνσεων ΙΡ από τις οποίες έχετε εισέλθει στο λογαριασμό σας.

Τέλος θα είναι καλό να εισέρχεστε το λογαριασμό σας μέσω ασφαλούς πρωτοκόλλου HTTPS, ειδικότερα όταν πρόκειται να διαχειριστείτε προσωπικά ή ευαίσθητα εταιρικά δεδομένα.
Βεβαίως όταν μιλάμε για το διαδίκτυο δεν μπορούμε να είμαστε ασφαλείς 100%, δεν παύαμε όμως να προσπαθούμε και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να καταφέρουμε το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας.

(Πηγή:www.zougla.gr)

 

 

Share
Κατηγορίες: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399