Οι Έλληνες ενημερώνονται κυρίως μέσω διαδικτύου

Σύνδεση στο διαδίκτυο διαθέτει το 54% των Ελλήνων που μπαίνει στο διαδίκτυο για να ενημερωθεί, να ψυχαγωγηθεί και να επικοινωνήσει.

Σύμφωνα με έρευνα του ευρωπαϊκού γραφείου στατιστικών ερευνών Eurostat, το 51% των Ελλήνων διαθέτει ευρυζωνική σύνδεση ενώ το 77% αυτών επιλέγει να ενημερωθεί μέσω του διαδικτύου, ποσοστό που είναι ιδιαίτερα υψηλό σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι το 17% κάνει τις τραπεζικές του συναλλαγές online ενώ το 38% χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να ενημερώνεται σχετικά με τον τουρισμό.

Το 59% των χρηστών μπαίνει στα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook ενώ το 10% γράφει αλλά και ενημερώνει blogs.

Το 61% των χρηστών διαβάζει και ενημερώνεται από site εφημερίδων, ένα ποσοστό που είναι αρκετά χαμηλό. Για παράδειγμα το αντίστοιχο ποσοστό όσων ενημερώνονται από εφημερίδες φτάνει στη

Λιθουανία το 92%, στην Εσθονία το 91%, και το 86% στη Σουηδία.

Κατά μέσον όρο στην ΕΕ, το 51% των χρηστών πραγματοποίησε τις τραπεζικές του συναλλαγές διαδικτυακά το 2012, το 52% δημοσίευσε μηνύματα σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το 50% χρησιμοποίησε υπηρεσίες που σχετίζονται με την οργάνωση ταξιδιών.

Η Φιλανδία κατέχει την πρώτη θέση στις online τραπεζικές συναλλαγές (91% των χρηστών) και στα ταξίδια (69% των χρηστών), ενώ η Πορτογαλία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό όσων μπαίνουν σε site κοινωνικής δικτύωσης.

Στα social media η Γαλλία βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις με 40% των χρηστών να συμμετέχουν σε site όπως το Facebook ενώ τελευταία είναι η Τσεχία με μόλις 35%.

Η Γαλλία είναι επίσης ουραγός και στην ανάγνωση εφημερίδων στο διαδίκτυο, μια δραστηριότητα στην οποία επιδίδεται μόλις το 38% των χρηστών του διαδικτύου στη χώρα, ποσοστό που είναι το μικρότερο μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ.

Η μελέτη αυτή αποδεικνύει την μεγάλη ταχύτητα και τον βαθμό διάδοσης της χρήσης του διαδικτύου στην ΕΕ, καθώς τα τρία τέταρτα των νοικοκυριών (76%) διέθεταν σύνδεση στο Ίντερνετ το 2012, στην μεγάλη τους πλειονότητα (72%) σε ευρυζωνικό δίκτυο.

Το 2006, μόλις το 46% των ευρωπαϊκών νοικοκυριών διέθεταν σύνδεση στο διαδίκτυο και μόλις το 30% σε ευρυζωνικό δίκτυο.

(πηγή: e-go.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399