“Καλλιεργήστε τους” γερή ακοή

Θέλετε τα παιδιά σας να έχουν οξυμένη ακοή ως ενήλικες, στείλτε τα να μάθουν ένα μουσικό όργανο.

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι παιδιά που έπαιζαν ένα μουσικό όργανο ακόμη και για μικρό χρονικό διάστημα είχαν καλύτερη ακοή, ενισχυμένες εγκεφαλικές αποκρίσεις σε σύνθετους ήχους και αναγνώριση διαφόρων συχνοτήτων ως ενήλικες.

H ερευνήτρια Nina Kraus, δήλωσε ότι με βάση αυτά που γνωρίζουμε σχετικά με τον τρόπο που η μουσική βοηθά το σχηματισμό του εγκεφάλου, η έρευνα υπέδειξε ότι τα βραχυπρόθεσμα μουσικά μαθήματα μπορεί ενδεχομένως να ενισχύουν την ακοή και τη μάθηση μακροπρόθεσμα.

Η ομάδα ερεύνησε την ανταπόκριση 45 ενηλίκων σε διάφορους σύνθετους ήχους με χρήση ηλεκτροδίων για τη μέτρηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας.

Οι ενήλικες ομαδοποιήθηκαν με βάση το πόση μουσική εκπαίδευση είχαν ως παιδιά-καθόλου, ένα έως 5 χρόνια, ή 6 έως 11 χρόνια.

Άνθρωποι που μελέτησαν μουσική, ακόμα και λίγα χρόνια, είχαν πιο ισχυρή νευρική επεξεργασία των διαφορετικών τεστ ήχων.

Ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στο να μπορούν να ξεχωρίζουν τη χαμηλότερη συχνότητα ήχου, που χρειάζεται όταν ακούμε ομιλία και μουσική σε θορυβώδες περιβάλλον.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Neuroscience

(πηγή: healthpress.gr)

Share
Κατηγορίες: Το παιδί και τα μάτια σας!. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399