Άκουσε για πρώτη φορά τη φωνή της μητέρας της

Συγκινεί η ιστορία της μικρής Τζέιντ, που γεννήθηκε κουφή. Πώς από την εγκατάλειψη, βρήκε οικογένεια, αλλά και την ακοή της.

Τη φωνή της θετής της μητέρας κατάφερε να ακούσει με τη βοήθεια ενός κοχλιακού εμφυτεύματος η Τζέιντ Σολ.

Το πεντάχρονο κοριτσάκι υιοθετήθηκε από την οικογένεια της Τζάκι Σολ, όταν την σε ένα ταξίδι τους στην Κίνα την είδαν και αποφάσισαν να την πάρουν μαζί τους στις Η.Π.Α.

Η οικογένεια χρειάστηκε περισσότερο από δυο χρόνια για να καταφέρει να πάρει το παιδί από ένα ορφανοτροφείο στο οποίο είχε οδηγηθεί, αφού οι γονείς του, το είχαν εγκαταλείψει στο δρόμο όταν ήταν οκτώ μηνών.

Η θετή της μητέρα είναι ωτορινολαρυγγολόγος σε σχολείο για κουφούς στην Οκλαχόμα και  κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά με την ακοή της Τζέιντ.

Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε πως είναι κουφή. «Όταν έχεις ένα παιδί πέντε ετών και δεν έχει ακούσει ήχους έχει χάσει πολλά στα θέματα της ομιλίας” είπε η Τζάκι σε συνέντευξή της στο  KJRH.Com.

Μόλις το  εμφύτευμα ενεργοποιήθηκε η Τζάκι συγκινημένη ανάφερε ότι η κόρη της θα μπορούσε να μιλήσει τώρα. “Αισθάνεται ασφαλής στον κόσμο. Και νομίζω ότι κάνει μια μεγάλη διαφορά», είπε.

«Είναι σαν έναν νεαρό ναύτη», είπε ο μπαμπάς, Έρικ Σολ και πρόσθεσε «προσαρμόζεται στη νέα της ζωή».


Moment Dead Girl s Implant Allows Her to Hear… από stefanelonikitelo
(πηγή: news247.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399