Καταγγελία: Πέταξαν έξω από παιδικό σταθμό αυτιστικό παιδί, λόγω λήξης σύμβασης

Το περιστατικό συνέβη στην Πάτρα – Η καταγγέλουσα ισχυρίζεται ότι φέρει αποδεικτικό υλικό

edioxan_aftistiko_paidiΈνα απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε έξω από δημοτικό παιδικό σταθμό της Πάτρας και μπροστά στα έκπληκτα μάτια μικρών παιδιών.

Σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιεύει το thebest.gr, δάσκαλοι του χώρου προσχολικής αγωγής δεν επέτρεπαν σε μητέρα και το παιδί της να μπουν στον παιδικό σταθμό, εξαιτίας της λήξης της σύμβασης ειδικής παιδαγωγού, καθώς το μικρό παιδί έχει διαγνωστεί με ήπιας μορφής αυτισμό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η καταγγέλλουσα μάλιστα έχει στην κατοχή της και βίντεο από τη στιγμή του φραστικού επεισοδίου και τις προσπάθειες της ίδιας και άλλων γονέων να μεταπείσουν δασκάλες του παιδικού σταθμού που βρίσκεται εκτός κέντρου της Πάτρας, να ανοίξει την συρόμενη καγκελόπορτα, για να περάσει μέσα το μικρό παιδί της.

Σύμφωνα με τη μητέρα του μικρού παιδιού ενώ το αγοράκι της είχε γίνει δεκτό στον παιδικό σταθμό κι ενώ θα είχε ήδη εγκληματιστεί με τον κοινωνικό του περίγυρο, πρέπει και πάλι να αποκλειστεί από την προσχολική αγωγή, εξαιτίας της λήξης της σύμβασης ειδικού παιδαγωγού που το είχε αναλάβει.

Το θέμα αναμένεται να έχει και συνέχεια καθώς η μητέρα κάλεσε την αστυνομία και τόσο η ίδια όσο οι εκπαιδευτικοί αλλά και ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ Θεόδωρος Τουλγαρίδης πήγαν στο αστυνομικό τμήμα για να δώσουν εξηγήσεις για το φραστικό επεισόδιο που προκλήθηκε.

Μάλιστα δικηγόρος έχει αναλάβει την υπόθεση κι αν δεν βρεθεί κάποια λύση, μπορεί το θέμα να φθάσει και στις δικαστικές αίθουσες.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων

Μετά την ισχύ του ν.4249/5-12-2017, (άρθρο 30 παρ. 1.α), ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), ενέταξε τη ρύθμιση του νόμου στον Κανονισμό Λειτουργίας των Βρεφονηπιακών του Σταθμών, ώστε να δίνεται η δυνατότητα εγγραφής στους Δ.Π.Σ.  των παιδιών που πάσχουν από σωματικές, πνευματικές, ψυχικές παθήσεις ή αναπηρίες, με τις αντίστοιχες προϋποθέσεις.

Με απόφαση του Δ.Σ του ΚΟΔΗΠ  άμεσα εγκρίναμε το αίτημα πρόσληψης αντίστοιχων ειδικοτήτων (ειδικών παιδαγωγών) με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου όπως προβλέπεται, για να καλύψουμε την ανάγκη αυτή.

Οι προσλήψεις που ζητήσαμε δεν έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, παρά το γεγονός ότι  αποστείλαμε και νέο αίτημα του Δ.Σ. μας.

Ο Κοινωνικός Οργανισμός χρησιμοποίησε έτσι, τη μοναδική δυνατότητα που είχε προκειμένου να καλύψει   την ανάγκη αυτή, μέσα στα  θεσμικά πλαίσια της επιτρεπόμενης πρόσληψης προσωπικού για 2 μήνες. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς ενημερώθηκαν σχετικά για όλα και για την έγκριση που ζητήσαμε.

Γι’ αυτό προσλάβαμε εργαζόμενους με τη μοναδική δυνατότητα που είχαμε έστω για 2 μήνες, προκειμένου στο χρονικό αυτό διάστημα να μπορέσει η κυβέρνηση αν ήθελε να εγκρίνει τις θέσεις που ζητήσαμε.

Με ευαισθησία ανταποκριθήκαμε στο ζήτημα αυτό, με βάση τις δυνατότητές μας.

Το γεγονός ότι δεν έχουμε μόνιμους εργαζόμενους δεν οφείλεται στον Κοινωνικό Οργανισμό, αλλά στους κυβερνώντες διαχρονικά.

Τα παιδιά αυτά έχουν το δικαίωμα στη προσχολική αγωγή αδάπανα,  όμως αυτό είναι ζητούμενο,  γιατί για το κράτος και τα παιδιά αυτά δυστυχώς είναι κόστος.

Γι’ αυτό και οι περικοπές των κοινωνικών δαπανών, οι συνεχιζόμενες απαγορεύσεις των προσλήψεων ακόμη και σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Όλα αυτά καθιστούν έως αδύνατη την αγωγή, φροντίδα και προσχολική αγωγή των παιδιών μας.

Ζητάμε από το Υπουργείο Εσωτερικών να  εγκρίνει άμεσα το αίτημά μας, ώστε να προχωρήσουμε στην προκήρυξη πρόσληψης των  ανάλογων θέσεων.

Για μας το ζητούμενο είναι η ικανοποίηση του δικαιώματος στην προσχολική αγωγή και εκπαίδευση όλων των παιδιών και των παιδιών με παθήσεις ή αναπηρίες και μάλιστα δωρεάν, χωρίς καμία συμμετοχή ή τροφεία, από τις οικογένειές τους. Αυτό θα πρέπει να γίνει με ευθύνη του κράτους, με ανάλογο σχεδιασμό – προγραμματισμό, χρηματοδότηση, κατάλληλες υποδομές και μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, σε αντίθετη κατεύθυνση από την εφαρμοζόμενη διαχρονικά κυβερνητική πολιτική της μείωσης των κοινωνικών παροχών και δαπανών.

Γι’ αυτό συνεχίζουμε να διεκδικούμε τη γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη δυνατότητα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, ώστε να καλύψουμε τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού των κοινωνικών μας δομών.

(Πηγή: alfavita.gr με πληροφορίες από thebest.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399