Παιδική πορνογραφία στο Ίντερνετ: σύγχρονος εφιάλτης για γονείς και παιδιά

Ο σύγχρονος κίνδυνος για τα παιδιά κρύβεται πλέον μέσα στην οθόνη του υπολογιστή. Ενήλικοι με διαταραχές προσωπικότητας διακινούν παιδικό πορνογραφικό υλικό στις ιστοσελίδες του κυβερνοχώρου ή επιδιώκουν να προσελκύσουν ανήλικα με διάφορα τρικ.

Ανατριχιαστική είναι η ετήσια έκθεση της ΙΝΗΟΡΕ, του Συνδέσμου Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου, που χαρτογραφεί τους μαύρους διαδρόμους του Ίντερνετ, όπου κρύβονται μαγνητοσκοπημένες καταγραφές του μαρτυρίου χιλιάδων μικρών παιδιών, που βίωσαν την κατάρα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης,

Περισσότερες από ένα εκατομμύριο ήταν οι καταγγελίες για παράνομο διαδικτυακό περιεχόμενο που χειρίστηκε ο ΙΝΗΟΡΕ (www.inhope.org) το 2012. Συγκεκριμένα, από τις 1.059.758 καταγγελίες οι 37.404 περιείχαν διευθύνσεις (URL) με υλικό παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Σε ό,τι αφορά το χρόνο αντίδρασης, το 96% των καταγγελιών προωθήθηκαν εντός 24ώρου στις διωκτικές αρχές και στο 88% των περιπτώσεων το περιεχόμενο απομακρύνθηκε σε μια εβδομάδα.

Στην Ελλάδα, η SafeLine, ο εθνικός εκπρόσωπος τους δικτύου, το 2012 έλαβε 2.598 καταγγελίες, με το μεγαλύτερο ποσοστό, 34%, να αφορά θέματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Πάνω από το ένα τρίτο των περιπτώσεων σχετίζονταν με έλλειψη σεβασμού της διαδικτυακής ταυτότητας και της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του Διαδικτύου. Μάλιστα, 845 καταγγελίες αφορούσαν το Facebook, οι οποίες περιελάμβαναν δημιουργία ψεύτικων προφίλ, διαδικτυακό εκφοβισμό κ.ο.κ. Το 14% των καταγγελιών σχετίζονταν με οικονομικές απάτες.

Αλλά ακόμα και στη χώρα μας, ο τρόμος της παιδικής πορνογραφίας είναι υπαρκτός, αφού καταγράφεται αύξηση του ποσοστού καταγγελιών, από 6%, το 2010, στο 11% πέρυσι.

(πηγή: Ελευθεροτυπία)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399