«Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών»

Η ομάδα θεάματος «μπαομπάμπ» παρουσιάζει

την δραματοποιημένη αφήγηση με κούκλες, μεταμορφώσεις και θεατρικό παιχνίδι του παραμυθιού

«Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών»

του γερμανού παραμυθά Ε.Τ.Α. Χόφμαν,

με μουσική από το μπαλέτο «Ο Καρυοθραύστης» του Π.Ι. Τσαϊκόφσκι.

τις Κυριακές 24 Νοέμβρη, 1 – 8 – 15 και 22 Δεκέμβρη

στις 17:30

στον χώρο του

καλλιτεχνικού εργαστηρίου «μπαομπαμπ»

Αργυροκάστρου 17, Ηλιούπολη (κοντά στο μετρό Αγίου Δημητρίου)

Σκηνοθεσία: Τζίνα Αποστολοπούλου

Παίζουν: Κωνσταντίνα Σαράντη, Χριστίνα Φούκα

Κατασκευή κούκλας: Ιωάννα Δαλιάνη,  Δημήτρης Κορναράκης

Για περισσότερες πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό:

www.baobab-space.blogspot.com

επικοινωνία :  2109756547 – 6945106580  // baobabspace17@gmail.com

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Είσοδος: Κουτί ελεύθερης συνεισφοράς!

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων!

Περίληψη – Περιγραφή 

Παραμονή πρωτοχρονιάς και η Μαρία παίζει με τα υπέροχα παιχνίδια που ο θείος Ντροσελμάγερ της έχει χαρίσει, όταν ανάμεσα στα παιχνίδια βλέπει έναν παράξενο ξύλινο στρατιώτη… Ο πατέρας βάζει ανάμεσα στα κάτασπρα μυτερά δοντάκια του στρατιώτη ένα καρύδι και-κρακ!- ο Καρυοθραύστης το έσπασε!  Όταν το μεγάλο ρολόι του τοίχου χτυπάει δυνατά δώδεκα φορές, ένα μουρμουρητό πλημμυρίζει το δωμάτιο… και η παράξενη ιστορία του ξύλινου Καρυοθραύστη αρχίζει να ξεδιπλώνεται…

Μέσα από την αφήγηση, τη δραματοποίηση, το κουκλοθέατρο και το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά μεταφέρονται στο μαγικό κόσμο του Καρυοθραύστη, σε έναν κόσμο όπου βασιλεύουν τα παιχνίδια αλλά και ο υποχθόνιος Εφτακέφαλος Βασιλιάς των ποντικών…

Ακολουθώντας τον ξύλινο στρατιώτη στην αναζήτηση της αληθινής αγάπης, τα παιδιά ανακαλύπτουν έννοιες, αξίες και αρετές όπως η φιλία, η αλληλεγγύη, η εμπιστοσύνη, η υπομονή, η αποφασιστικότητα  κ.α.

Αναγνωρίζουν βιωματικά τα συναισθήματά τους και γίνονται συν-δημιουργοί του σκηνικού αποτελέσματος  χρησιμοποιώντας το σώμα και τις αισθήσεις τους.

Διανύοντας βιωματικά και αστραπιαία τις αποστάσεις του χρόνου και του νου… από το παρόν στο παρελθόν και από το όνειρο και στην πραγματικότητα, αναπτύσσουν την φαντασία τους και δημιουργούν τις δικές τους εικόνες και τα δικά τους όνειρα!

Η  φαντασία των παιδιών ίσως είναι αυτή που θα τους επιτρέψει τελικά να φανταστούν το θεωρητικά αδύνατο, και να αλλάξουν με έναν δημιουργικό και όμορφο τρόπο το σημερινό κόσμο!

Μετά το τέλος του δρώμενου οι εμψυχωτές μαζί με τα παιδιά θα παίξουν παιχνίδια βασισμένα στο έργο μέσω των οποίων θα εκφραστούν σωματικά.

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399