Πώς να μειώσετε την πιθανότητα να προσβληθείτε από τη γρίπη!

Μόλις 20 λεπτά έντονης άσκησης την ημέρα είναι αρκετά για να μειώσετε σε σημαντικό βαθμό την πιθανότητα να προσβληθείτε από τη γρίπη, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, που διεξήχθη διαδικτυακά από το «London School of Hygiene & Tropical Medicine», σε δείγμα 4.800 ατόμων.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως περίπου 100 περιστατικά γρίπης στα 1.000 άτομα θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί, απλά και μόνο χάρη στη γυμναστική.

Ωστόσο, όπως εξηγούν οι ερευνητές, η «μέτρια» άσκηση δε φαίνεται να έχει τα ίδια αποτελέσματα, επισημαίνοντας τη σημασία της έντασης.

«Τα προκαταρκτικά αυτά αποτελέσματα γύρω από τη σχέση της γυμναστικής και της εμφάνισης ασθενειών, που συνδέονται με τον ιό της γρίπης, παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, καθώς βρίσκονται σε πρωταρχικό στάδιο, συνάδουν, όμως,  με τα ευρήματα άλλων ερευνών για άλλες παθήσεις και δείχνουν ότι τα οφέλη της άσκησης στην υγεία είναι πραγματικά», αναφέρει σχετικά η ερευνήτρια Alma Adler.

(πηγή: www.onmed.gr)

 

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399