ΗΠΑ: Αστυνομικοί έβαλαν χειροπέδες και ανέκριναν επί ώρες επτάχρονο αγόρι

Ένα επτάχρονο αγόρι από τη Νέα Υόρκη ανακρίθηκε και παρέμεινε με χειροπέδες επί δέκα ώρες στο αστυνομικό τμήμα της αμερικανικής μεγαλούπολης, επειδή κατηγορήθηκε ότι έκλεψε ένα χαρτονόμισμα πέντε δολαρίων από έναν εννιάχρονο φίλο του.

Ο Γουίλσον Ρέγιες, όπως αποκαλύπτει η New York Post, κατηγορήθηκε πριν μερικές εβδομάδες από το δεύτερο αγοράκι ότι του έκλεψε το χαρτονόμισμα, αλλά αντί να οδηγηθεί στο γραφείο του διευθυντή του σχολείου του, οδηγήθηκε στο πλησιέστερο τμήμα. Μάλιστα οι αστυνομικοί μπήκαν στην τάξη του σχολείου όπου βρισκόταν ο μικρός Γουίλσον και τον συνέλαβαν ανακρίνοντας τον αρχικά τέσσερις ώρες στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Στη συνέχεια συνέχισαν την ανάκριση άλλες έξι ώρες στο τμήμα πάντα έχοντας περασμένες τις χειροπέδες, ενώ όπως καταγγέλλει η μητέρα του επτάχρονου ο γιος της υπέστη ψυχολογική βία, απειλήθηκε και ένιωσε εξευτελισμένος.

«Ο γιος μου έκλαιγε και μου έλεγε “μαμά δε το έκανα εγώ”. Δε το φανταζόμουν ποτέ ότι οι αστυνομικοί θα έκαναν κάτι τέτοιο στο παιδί. Είμαστε συγκλονισμένοι», είπε η μητέρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πέντε δολάρια έπεσαν στο δάπεδο από το αγοράκι, ένα τρίτο αγόρι τα πήρε και κατηγορήθηκε άδικα ο Γουίλσον.

Πράγματι, διαπιστώθηκε ότι ένα τρίτο αγόρι έκλεψε το χαρτονόμισμα και έτσι ο επτάχρονος απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες.

Ωστόσο οι γονείς του δεν ικανοποιήθηκαν μόνο με αυτό, αλλά απαιτούν αποζημίωση ύψους 250 δολαρίων από την πολιτεία της Νέας Υόρκης και το αστυνομικό τμήμα για άσκηση ψυχικής βίας στον ανήλικο.

Παρόλα αυτά η αστυνομία της Νέας Υόρκης αρνείται πως το παιδί κακομεταχειρίστηκε και μέσω εκπροσώπου επιμένει πως του φέρθηκαν όπως σε όλους τους νέους που συλλαμβάνονται. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι του προσέφεραν και πίτσα.

(πηγή: on-news.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399