Όταν το κρατικό ΠΕΔΥ απαγορεύει να γεννηθεί ένα παιδί

Του Παναγιώτη Γεωργουδή

Μια συγκλονιστική επιστολή εγκυμονούσας γυναίκας προς τους βουλευτές Ηρακλείου, για τη νέα απάνθρωπη πολιτική συνταγογράφησης της κυβέρνησης.

Μία εγκυμονούσα γυναίκα προσπαθεί να φέρει στον κόσμο το παιδί της και ένα ανάλγητο κράτος της το απαγορεύει, στερώντας της τα φάρμακα και την ιατρική φροντίδα. Με μια συγκλονιστική επιστολή στους βουλευτές Ηρακλείου, γράφει: «Εγώ τι πρέπει να κάνω: να αποβάλω, να πεθάνω ή να ζητιανέψω για να γεννήσω σε έναν μήνα;».

Η γυναίκα, ηλικίας είκοσι οχτώ ετών, αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας για το οποίο απαιτείται να παίρνει αντιπηκτικά χάπια μέχρι να ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη της. Αυτό είναι αδύνατο όμως λόγω της απάνθρωπης νέας υγειονομικής πολιτικής συνταγογράφησης της κυβέρνησης, ενώ θέλει περίπου έναν μήνα να γεννήσει. Η αξία των απαραίτητων φαρμάκων ανέρχεται στα 120 ευρώ και από αυτά δικαιολογούνται μόνο τα 40 ευρώ.

Στην επιστολή της γράφει:

«Αναγκάζομαι να σας στείλω επιστολή για να εκφράσω την οργή και αγανάκτησή μου απέναντι σε όλους τους κυβερνώντες, επειδή έκανα το “λάθος” για την πολιτεία να μείνω έγκυος. Μόλις χθες πληροφορήθηκα ότι το μωρό που πρόκειται να φέρω στον κόσμο σε περίπου δύο μήνες έχει έλλειψη αμνιακού υγρού. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει για να προλάβω μια δυσάρεστη κατάσταση να κάνω κάθε ημέρα μία ένεση ηπαρίνης που στοιχίζει 4 ευρώ. Όπως με ενημέρωσε ο γυναικολόγος μου, σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου από τη Βουλή, στους γυναικολόγους δικαιολογούνται μόλις 40 ευρώ ανά ασθενή τον μήνα. Αυτό σημαίνει πως μπορώ να πάρω μόλις 10 ενέσεις και μετά είτε να αφήσω το παιδί μου να πεθάνει είτε να κάνω άμβλωση στον 8ο μήνα.

»Επιπλέον ο συγκεκριμένος νόμος δίνει τη δυνατότητα στους γυναικολόγους να γράψουν μόνο 15 εξετάσεις σε ασθενείς. Ως ασφαλισμένη του ΔΗΜΟΣΙΟΥ Συστήματος ΠΕΔΥ έχω πληρώσει από την τσέπη μου πάνω από 1.000 ευρώ σε εξετάσεις, χωρίς να συμπεριλαμβάνω σε αυτά κόστη ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου και λοιπών συμπληρωμάτων.

»Ο γιατρός μου μού έδειξε τα απειλητικά μηνύματα του υπουργείου Υγείας, στα οποία τονίζεται ότι εφόσον κάνει το λάθος (!) και γράψει παραπάνω από αυτά που του επιτρέπει η ελληνική κυβέρνηση, τότε τα χρήματα θα παρακρατηθούν από τον προσωπικό του λογαριασμό. Και σας ρωτώ; Ποιος νομοθέτης σε ποια χώρα νομοθετεί να πεθαίνουν παιδιά, χωρίς καν να σκέφτεται το τι συμβαίνει γύρω του; Ποιος βουλευτής συναινεί στο έγκλημα και ποιος υπουργός βάζει την υπογραφή του;

»Αισθάνομαι αηδία και οργή για την κατάσταση και απαιτώ τουλάχιστον από τους βουλευτές του νομού μας (γιατί αυτούς ψηφίσαμε) να μου απαντήσουν κοιτώντας με στα μάτια, αν έχουν συμφωνήσει να πεθάνει το παιδί μου και μαζί μ’ αυτό κι εγώ!

Σας ευχαριστώ!».

Ήδη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης και Ανδρέας Ξανθός με σχετική ανακοίνωσή τους στηλιτεύουν το γεγονός, τονίζοντας πως: «Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, προχωρώντας σε απάνθρωπες περικοπές […]».

(Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα των Συντακτών)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399