Σχολικοί φύλακες προς γονείς: Ανοιχτή επιστολή

Ένα χρόνο χωρίς σχολικούς φύλακες 

Αγαπητέ Γονέα,

Μητέρα και Πατέρα, 

Η έναρξη της φετινής σχολικής  χρονιάς  βρίσκει το σχολείο που υπηρετήσαμε στην πιο δύσκολη κατάσταση που έχει βρεθεί ποτέ. Κομμάτι και μείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαζί με τους δασκάλους, τους καθηγητές, εσάς τους γονείς και κυρίως τα παιδιά μας , γιατί έτσι τα νοιώθουμε , ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ , που χειμάζεται από την πολιτική λιτότητας της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η κατάργηση του θεσμού του σχολικού φύλακα τον Ιούλιο του 2013, θυσία στο βωμό της Τρόικας και του Μνημονίου , που εθελόδουλα υπηρετεί η συγκυβέρνηση, αποτέλεσε καίριο πλήγμα στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Όχι μόνο, και όχι κυρίως  γιατί οι σχολικοί φύλακες έχασαν τη δουλειά τους , αλλά γιατί  από το 2001 που θεσμοθετήθηκε η λειτουργία τους, καταξιώθηκαν ως αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής κοινότητας, που κατοχύρωναν στην καθημερινή σχολική ζωή το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας των παιδιών από χιλίους δυο κινδύνους, από εξωσχολικούς κυρίως παράγοντες.   

Δύο χιλιάδες σχολικοί φύλακες έχασαν την εργασία τους. «Τι είναι μπροστά στο 1,5 εκατ. Ανέργους του ιδιωτικού τομέα;» θα έλεγε ο αντίλογος.

Η Ουσία και όχι οι Εντυπώσεις , η Αλήθεια και όχι η κατασκευασμένη και κατευθυνόμενη μνημονιακή προπαγάνδα είναι ακόμα πιο επώδυνες.

Ο Σχολικός φύλακας ήταν:

  1. η δύναμη αποτροπής και προστασίας από καταστροφές και βανδαλισμούς στην υλικοτεχνική κτιριακή υποδομή των σχολικών μονάδων.
  2. Ασπίδα προστασίας της παιδικής-μαθητικής ψυχής στην ολοένα και αυξανόμενη ενδο-σχολική βία (το λεγόμενο booling), όπως και τη ραγδαία αύξηση της μάστιγας των ναρκωτικών. 

ΡΩΤΑ ΦΙΛΕ ΓΟΝΕΑ ΤΗΝΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ:

-Πόσο κοστολογεί την Ασφάλεια των παιδιών μας;

-Υπάρχει νούμερο που μπορεί να ισοσκελίσει την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας; 

-Οι ζημιές στα σχολικά κτίρια πόσο επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό;

-Ξεπερνά η επιβάρυνση αυτή την επιβάρυνση από τη μισθοδοσία των Σχολικών Φυλάκων;   

Ένα χρόνο μετά την κατάργηση του θεσμού η απουσία του ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΦΥΛΑΚΑ , καθιστά το ΣΧΟΛΕΙΟ  ΑΦΥΛΑΚΤΗ ΖΩΝΗ.

Το Σχολείο ρημάζει, κοντά στα άλλα κενά, τις μειώσεις, τις συγχωνεύσεις και οι μαθητές, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ  βρίσκονται ΕΚΘΕΤΑ  στο έλεος των διαθέσεων του οποιουδήποτε.

Φίλοι Γονείς:

Σας καλούμε να αγωνιστούμε μαζί για την:

–  ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΦΥΛΑΚΑ,

– ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399