Κανένα Δημόσιο Σχολείο σε Δυσλειτουργία τη χρονιά αυτή!

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας για τη νέα σχολική χρονιά και τα προβλήματά της:

«Τη νέα σχολική χρονιά, πολλά δημόσια σχολεία θα βρεθούν για μια ακόμα φορά με ανεπαρκή κονδύλια για τη θέρμανση των αιθουσών, τη συντήρηση των κτιρίων, την γραφική ύλη, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα εργαστήρια και γενικά τον εξοπλισμό που απαιτεί η ομαλή καθημερινή διεξαγωγή των μαθημάτων.

Σχεδόν όλα τα σχολεία θα αντιμετωπίσουν πολλές και απανωτές δυσλειτουργίες που πρακτικά καθιστούν, την υποχρέωση του κράτους για παροχή δωρεάν παιδείας και τις έννοιες «μόρφωση», «εκπαίδευση» «μάθηση» «διδασκαλία», κενές κάθε περιεχομένου.

Όμως, το μέλλον μας είναι το μέλλον των παιδιών μας. Ας μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό! Δεν μπορούμε και ούτε επιτρέπεται να αφήσουμε τα παιδιά μας χωρίς γνώση ή με έλλειμμα γνώσης, σε έναν κόσμο που η γνώση είναι ταυτόσημη με την πρόοδο και την εξέλιξη. Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να στηρίξει τη δωρεάν, δημόσια και με ίσες ευκαιρίες εκπαίδευση με στόχο να δώσει μόρφωση και διαπαιδαγώγηση στα παιδιά μας.

Στην Ελλάδα της κρίσης, αντί το κράτος να ενισχύει την εργασία, τη δημόσια παιδεία και υγεία, ως τουλάχιστον ένα ελάχιστο αντιστάθμισμα των περικοπών και των αυξημένων φόρων που πληρώνουμε, η κυβέρνηση επιτρέπει επιχειρήσεις όπως η COCA COLA – 3E από τη μια να απολύει εκατοντάδες εργαζόμενους και να φοροδιαφεύγει και από την άλλη να το παίζει «μεγάλος ευεργέτης» επισκευάζοντας σχολεία.

Εμπεδώνεται έτσι η αντίληψη ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία όλα τα καταφέρνει, ενώ από την άλλη το κράτος εκχωρώντας υποχρεώσεις του, απαξιώνει κάθε τι δημόσιο και επιτρέπει με την πρακτική του Δούρειου ίππου την είσοδο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε κάθε δημόσια λειτουργία η οποία σιγά-σιγά δεν θα είναι πλέον δωρεάν.

Οι γονείς που δεν μπορούν να δώσουν στα παιδιά τους την ενίσχυση της γνώσης μέσα από τα φροντιστήρια (αν και μέσα σε ένα σύστημα δωρεάν παιδείας δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σε τέτοια –τουλάχιστον- έκταση) ολοένα και αυξάνεται, όπως επίσης δεν είναι λίγα πλέον τα παιδιά που πάνε πεινασμένα στο μάθημά τους.

Τα στοιχεία από τις έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που αναγκάζονται να σταματήσουν το σχολείο για να γίνουν βιοπαλαιστές ολοένα και αυξάνεται. Το σύστημα της παιδείας λαμβάνει πλέον όλο και πιο βαθειά ταξικά χαρακτηριστικά, όπου τα παιδιά των εχόντων θα σπουδάζουν και των μη εχόντων θα αποτελούν τα φτηνά εργατικά χέρια.

Η ΕΕΚΕ πιστεύει ότι:

· τα δημόσια σχολεία δεν πρέπει να βρεθούν ούτε στιγμή με ανεπαρκείς λειτουργικούς πόρους,

· τα δημόσια σχολεία δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν λειτουργικά μέσω του όποιου σχήματος συγχρηματοδότησης δημοσίου – ιδιωτών, είτε αυτοί είναι γονείς και κηδεμόνες ή ιδιωτικοί φορείς, εταιρικοί ή άλλοι.

Η ΕΕΚΕ καλεί την κυβέρνηση να βάλει σε πρώτη προτεραιότητα τη χρηματοδότηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αν θέλουμε να μιλάμε για την Ελλάδα του αύριο.

Ο ήχος του πρώτου κουδουνιού της αυριανής ημέρας ας αφυπνίσει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας με ποιοτικά χαρακτηριστικά.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΟΔΩΣΕΙ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ!».

(πηγή: ertopen.com)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399