Κραυγή αγωνίας από τους τρίτεκνους

Σε απόγνωση βρίσκονται οι τρίτεκνοι όλης της χώρας εξαιτίας του γερού «ψαλιδίσματος» σε επιδόματα και παροχές που έχουν κάνει την καθημερινότητά τους αφόρητη και την επιβίωση των οικογενειών τους αμφίβολη.

Με τα εισοδήματά τους να έχουν μειωθεί σημαντικά, οι γονείς με τρία παιδιά αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στα υπέρογκα έξοδα και δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

Όπως λένε, το επίδομα των 500 – 1000 ευρώ το χρόνο είναι απλώς ψίχουλα μπροστά στα μεγάλα τους βάρη με τα σχολεία, τα φροντιστήρια, τα πανεπιστήμια και τις αυξημένες ανάγκες των ανήλικων μαθητών στη σημερινή εποχή.

Ακόμη μεγαλύτερα βάσανα αντιμετωπίζουν όσοι έχουν 2 ή 3 παιδιά που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, καθώς εκτός των άλλων πρέπει να πληρώνουν κάθε μήνα υπερβολικά μεγάλα ποσά για να τους εξασφαλίσουν τροφή, στέγη, μετακινήσεις κ.λπ.

Τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει περιέγραψαν σε δραματικούς τόνους οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων από την Κρήτη,  όπου συνεδρίασαν στα γραφεία της Περιφέρειας, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.

Οι απελπισμένοι τρίτεκνοι ζήτησαν την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης και τόνισαν στον κ. Κεγκέρογλου ότι χρειάζονται οικονομική στήριξη ώστε να πάρουν μια ανάσα.

«Να ξεστραβωθούν αυτοί που παίρνουν αυτά τα μέτρα εις βάρος μας την ίδια ώρα που το κράτος συρρικνώνεται και οι γεννήσεις μειώνονται κατά 35.000 κάθε χρόνο. Και παρ’ όλα αυτά τα παιδιά μας εξακολουθούν να μένουν εκτός παιδικών σταθμών» ανέφεραν μεταξύ άλλων τα μέλη της Ομοσπονδίας.

Παράλληλα, εξέφρασαν την επιθυμία τους να πραγματοποιηθεί στη χώρα μας Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Δημογραφικής Πολιτικής με σκοπό να βρεθούν λύσεις στο σοβαρό πρόβλημα υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας δεσμεύθηκε ότι το προσεχές διάστημα θα συσταθεί αρμόδια επιτροπή που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τα ζητήματα που αφορούν τους τρίτεκνους, τους πολύτεκνους και την ελληνική οικογένεια εν γένει.

(πηγή: briefingnews.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399