Από το τηλεκοντρόλ… στο πιεσόμετρο

Όχι μόνο παχύσαρκα, αλλά και με υψηλή πίεση! Ο λόγος για τα παιδιά που «κολλάνε» με τις ώρες μπροστά στην τηλεόραση. Σύμφωνα με νεότερη αμερικανική μελέτη, η παρακολούθηση τηλεόρασης για πολλές ώρες ευθύνεται όχι μόνο για τα περιττά κιλά των παιδιών, αλλά αυξάνει επίσης και την αρτηριακή τους πίεση. Τα παχύσαρκα παιδιά που έβλεπαν τηλεόραση τέσσερις ή περισσότερες ώρες την ημέρα είχαν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν υπέρταση συγκριτικά με τα παιδιά που έβλεπαν τηλεόραση λιγότερο από δύο ώρες την ημέρα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο μελέτησαν 546 παιδιά και εφήβους, 4-17 ετών που είχαν προσέλθει σε κλινικές διαχείρισης του βάρους την περίοδο 2003-2005. Αφού υπολογίστηκε ο Δείκτης Μάζας Σώματος και η αρτηριακή τους πίεση, υπολογίστηκαν και… οι ώρες της τηλεθέασης. Το πιο ανησυχητικό εύρημα ήταν ότι τα «τηλεορασόπληκτα» παιδιά είχαν Δείκτη Μάζας Σώματος άνω του 35, την ώρα που ο αντίστοιχος δείκτης στους ενήλικες θεωρείται παθολογικός εάν ξεπερνάει το 30. Και το χειρότερο… Τα παιδιά που έβλεπαν τηλεόραση περισσότερες από τέσσερις ώρες τη μέρα, αντιμετώπιζαν τριπλάσιο κίνδυνο ανάπτυξης υψηλής αρτηριακής πίεσης.

(πηγή: healthpress.gr)

Share
Κατηγορίες: Το παιδί και τα μάτια σας!. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399