Aπό τον Σεπτέμβριο αυξημένες αρμοδιότητες σε εκπαιδευτικούς και γονείς

Γράμμα αναγνώστη:

Αφού λοιπόν φεύγουν (τους καταργούν) τους Φύλακες απ΄τα σχολεία προσέξτε τι θα γίνει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Θα πρέπει να έρχεται από τις 7 το πρωί ο Διευθυντής ή κάποιος εκπαιδευτικός να ανοίξει όλους τους χώρους να μπει φρέσκος αέρας στις αίθουσες, να ελέγξει όλο το κτήριο αν υπάρχουν ζημιές βλάβες, να διορθώσει ότι μπορεί, να καλέσει την τεχνική υπηρεσία του Δήμου αν χρειαστεί (τα περισσότερα σχολεία είναι παλιά και βγάζουν συχνά προβλήματα.)

Να ελέγξει τον αύλειο χώρο και να μαζέψει τα σκουπίδια (μπουκάλια τσιγάρα σύριγγες προφυλακτικά ακόμη και ακαθαρσίες) που γίνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας από εξωσχολικούς που βρίσκουν καταφύγιο στην αυλή τις νύχτες. Οι Καθαρίστριες πιάνουν δουλειά αργότερα. Τον χειμώνα να ανάψει τα καλοριφέρ εγκαίρως για να ΄χει ζεστάνει μέχρι να μπουν τα παιδιά στις 8.30, να καθαρίσει το χιόνι από τα σκαλιά και μέρος της αυλής για να περάσουν όλοι με ασφάλεια μέσα, να ρίξει και αλάτι αν έχει πάγο αυτά στη βόρεια Ελλάδα συμβαίνουν κάθε χειμώνα. Στη συνέχεια να υποδεχτεί τα παιδιά κάποια τα φέρνουν οι γονείς τους από τις 7.15-7.30 γιατί δουλεύουν νωρίς, (ειδικά στα Δημοτικά φέρνανε τα μικρά τους απ΄τις 7.15, τα αφήναν στο σχολείο και ξέρανε ότι είναι ασφαλή με το Φύλακα μέχρι να΄ρθουν οι Δάσκαλοι αργότερα.)

Κατά την διάρκεια του μαθήματος να ελέγχει στην είσοδο ποιος μπαίνει ποιος βγαίνει στο σχολείο, στα Δημοτικά η πόρτα ήταν πάντα κλειδωμένη και πλήρως ελεγχόμενη από το Φύλακα. Να ελέγχει περιμετρικά της αυλής να διώχνει εξωσχολικούς να έχει την προσοχή του για ναρκωτικά, παιδεραστία ενδοσχολική βία και λόγο της κατάστασης (ΔΝΤ) πολλά παιδιά που πεινούν να βοηθάει όπως μπορεί (ειδικά στα Δημοτικό οι γυναίκες Φύλακες είχαν τον ρόλο της Μάνας εμμέσως). Θα πρέπει να φροντίζει το πράσινο στην αυλή, δένδρα λουλούδια γρασίδι να τα ποτίζει να τα φροντίζει.

Στο σχόλασμα να κλειδώσει να ελέγξει και να ασφαλίσει όλους τους χώρους. Να Παραδώσει και τα τελευταία παιδάκια που οι γονείς τους σχολούν αργότερα. Όλα όσα προαναφέρθηκαν ήτανε στις αρμοδιότητες του Σχολικού Φύλακα που ακόμα βοήθαγε στη μεταφορά των βιβλίων το Σεπτέμβρη, θρανίων και καρεκλών στις εξετάσεις ή σε διάφορες σχολικές εκδηλώσεις.

Με λίγα λόγια ο Σχολικός Φύλακας ήταν η ψυχή του Σχολείου που ήξερε τα πάντα για το τι υπάρχει από τις αποθήκες μέχρι την τελευταία αίθουσα και γραφείο ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη καθημερινή λειτουργία του κάθε Σχολικού συγκροτήματος. Aυτός ο Θεσμός που υπάρχει εδώ και 12 χρόνια το Σεπτέμβρη δεν θα υπάρχει πια, καταργείται.

Αναγνώστης

(πηγή: pliroforiodotis.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399