Τρίκαλα-Ερημώνουν τα σχολεία

Δεκάδες οικογένειες αναχώρησαν από την πόλη των Τρικάλων και τη χώρα σε αναζήτηση μίας καλύτερης τύχης στο εξωτερικό και μοιραία μειώνονται οι μαθητές στα σχολεία.

Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr, φέτος με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού θα εμφανιστούν στα σχολεία περίπου 500 μαθητές λιγότεροι, σε σχέση με πέρυσι.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ν. Τρικάλων, Σεραφείμ Ψαρράς, «είναι δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στην κοινωνία και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν πια οι οικογένειες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό δεκάδες οικογένειες Τρικαλινών, παίρνοντας και τα παιδιά τους μαζί, ενώ και πολλοί αλλοδαποί, κυρίως Αλβανοί, οι οποίοι ζούσαν και εργάζονταν νόμιμα και μόνιμα στη χώρα μας υποχρεώθηκαν, λόγω της κρίσης, να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, με τα παιδιά τους.

(πηγές: enikos.gr,  tricalavoice.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399