Βόλος: Εκπαιδευτικοί «υιοθέτησαν» μαθήτρια που δεν μπορεί να σιτίσει η οικογένειά της – Καταστάσεις εξαθλίωσης και απόλυτης φτώχειας

ekp_iothetisan_mathitriaΣτα όρια της ανέχειας ζουν πολλές οικογένειες στον Βόλο. Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Σιτίζονται καθημερινά 241 μαθητές από το πρόγραμμα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, ενώ οι καθηγητές καταγγέλλουν ότι τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο και δεν έχουν τα απαραίτητα, την ώρα που η Περιφέρεια του Βόλου σημειώνει ρεκόρ ανεργίας.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που βγήκε στη δημοσιότητα, με τους δασκάλους να έχουν «υιοθετήσει» μια 16χρονη μαθήτρια, η οποία είναι ορφανή από μητέρα και ζει σε δομή του Δήμου, με τους δασκάλους να έχουν αναλάβει όλα της τα έξοδα.

Μιλώντας στο Open TV, ο Θωμάς Καρανίκας, Διευθυντής του Γενικού Λυκείου της Αγριάς Βόλου, περιέγραψε την κατάσταση που βιώνει καθημερινά. «Ενας από τους λόγους που δέχτηκα να μιλήσω είναι ο εξής: Πρέπει να λάβετε υπόψιν ότι υπάρχει αξιοπρέπεια στους φτωχούς ανθρώπους. Τα παιδιά και οι οικογένειες δεν είναι εύκολο να βγάλουν αυτά τα θέματα προς τα έξω σε μια τόσο μικρή κοινωνία. Το σχολείο προστατεύει τα παιδιά και δεν τα στοχοποιεί. Όταν στο σχολείο πέσει στην αντίληψή του τέτοιο περιστατικό, επεμβαίνει δραστικά.

Εμείς είμαστε σε άμεση και στενή συνεργασία με τον Δήμο και την Κοινωνική Πρόνοια κι όταν υποπέσουν στην αντίληψή μας ανάλογα περιστατικά επεμβαίνουμε δραστικά. Όχι μόνο εμείς, αλλά όλοι οι καθηγητές από το υστέρημά τους σε χρόνο και χρήμα, κάνουν ό,τι μπορούν. Αν σας πω πόσα παιδιά βοηθούνται από τον σύλλογο καθηγητών…»

Όπως καταγγέλλει ο καθηγητής υπάρχει κι άλλο περιστατικό που συγκλονίζει: «Μας έπιασε ο μαθητής (σ.σ.: ένας 16χρονος), που συντηρούμε και η γιαγιά του και μας έλεγαν. Αν τελειώσει το Λύκειο, εμείς τι θα κάνουμε; Πώς θα ζήσουμε;»

(Πηγή: alfavita.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399