Η τρόικα με τα μάτια ενός παιδιού

Διαβάστε την έκθεση μιας μαθήτριας Δημοτικού από την Λεμεσό με θέμα: «Η εξωγήινός μου». Δείτε πως περιγράφει ένα μωρό τις συνθήκες που βιώνει η πατρίδα της:

«Η εξωγήινός μου, η Τρόικα

Η εξωγήινός μου την λένε Τρόικα. Μένει στις Τράπεζες.

Τα μάτια της είναι πολύ μεγάλα. Τα χείλη της είναι ροδοκόκκινα, τα χέρια της είναι μακριά. Το πρόσωπό της είναι στρογγιλό, τα πόδια της έχουν βούλες και τα μαλλιά της είναι καφετιά.

Της αρέσει να τρώει τους λογαριασμούς των ανθρώπων. Δεν της αρέσει να έχουν οι άλλοι λεφτά και αυτή να μην έχει. Ο χαρακτήρας της είναι κακόψυχος, δεν αγαπά κανένα, δεν έχει αισθήματα.

Μια μέρα η εξωγήινός μου έφυγε από το σπίτι. Τότε την ακολούθησα. Την είδα να πηγαίνει στις τράπεζες, και ότι έβλεπε μπροστά της το έτρωγε. Εκείνη την ώρα θύμωσα. Έτρεξα για να την πιάσω. Αργότερα σταμάτησε και την έπιασα από το χέρι, και επιστρέψαμε στο σπίτι. Την έβαλα στο δωμάτιό μου και την κλείδωσα. Τότε από εκείνην την μέρα ποτέ ξανά δεν έτρωγε τα λεφτά του κόσμου. Έτρωγε μόνο τα μακαρόνια της και δεν ξαναενόχλησε κανένα».

(πηγή: lemesospress.com)  

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399