Δεν το βάζουν κάτω οι καθηγητές

Νέα 48ωρη απεργία 23 και 24/9 – 46 σχολεία υπό κατάληψη

Συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν για ακόμη μια φορά οι καθηγητές, καθώς  έλαβαν απόφαση για 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 23/9 και την Τρίτη 24/9.

Η πρόταση που κατατέθηκε στην ΟΛΜΕ για νέα πενθήμερη απεργία έλαβε το 65,7% των ψήφων, ενώ απαιτούνταν το 66%. Παράλληλα αποφασίστηκε στις 24/9 να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των ΕΛΜΕ και στις 25/9 συνέλευση των προέδρων για να λάβουν νέες αποφάσεις για τη συνέχιση του αγώνα τους.

Ο αναβρασμός λοιπόν στο χώρο της εκπαίδευσης δεν φαίνεται να σταματά. Οι καταλήψεις σε σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν επεκταθεί σχεδόν δε όλη την Ελλάδα. Μετά από τις καταλήψεις σε σχολεία της Ηγουμενίτσας, του Αγρινίου, Άργους και Αττικής νέες καταλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε γυμνάσια και λύκεια της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, υπό κατάληψη τελεί το γυμνάσιο Τυμπακίου καθώς και το 1ο και 3ο γυμνάσιο Ιεράπετρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 1ο γυμνάσιο Ιεράπετρας η κατάληψη πραγματοποιήθηκε από γονείς που διαμαρτύρονται για τα υπεράριθμα τμήματα.

Επίσης στο νομός Ευβοίας οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις τριών σχολείων ενώ στη Χίο 6 σχολεία δε λειτουργούν για τον ίδιο λόγο. Στην Ήπειρο σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων οι καταλήψεις σχολείων ανέρχονται σε 10, στη Δυτική Ελλάδα ο αριθμός φθάνει τα 13 και στην Αττική υπολογίζεται ότι 10 σχολεία έχουν καταληφθεί από τους μαθητές.

Συνολικά 46 σχολεία ανά την Ελλάδα τελούν υπό κατάληψη, αριθμός ολοένα και αυξανόμενος. Όσον αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στις 22/9 θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των προέδρων των δασκάλων όπου και αναμένονται να ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή και τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους.

(πηγή: news.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399