Πάτρα: Ενημέρωση σε σχολεία για την επανεμφάνιση της λύσσας στα ζώα

Σειρά ενημερωτικών επισκέψεων σε σχολεία έχει ήδη ξεκινήσει ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών μετά την επανεμφάνιση στην χώρα μας κρουσμάτων λύσσας σε ζώα.

Όπως αναφέρει η Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη σκοπός αυτών των επισκέψεων είναι «οι μαθητές να έχουν μια άμεση ενημέρωση τόσο για τα συμπτώματα της λύσσας όσο, κυρίως, για τους τρόπους προφύλαξης και προστασίας, μετά την επανεμφάνιση της νόσου σε ζώα».

Στο πλαίσιο αυτό η κυρία Τραχήλη επισκέφθηκε το 20ο Γυμνάσιο Πατρών στην περιοχή της Περιβόλας όπου μετά την εισήγηση της απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών. Όπως ανέφερε κρούσματα λύσσας στη χώρα μας έχουν ήδη διαπιστωθεί σε κόκκινες αλεπούδες, σε πολύ μικρό αριθμό σκυλιών και σε μια γάτα ενώ το Σάββατο κατεγράφη νέο κρούσμα σε βοοτροφική μονάδα στην περιοχή του Κιλκίς.

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, τόνισε η κυρία Τραχήλη, έχει ήδη αναλάβει δέσμη πρωτοβουλιών για την ευρεία ενημέρωση του κοινού με έμφαση στα μέτρα πρόληψης της νόσου.

(πηγή: thebest.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399