Πρωτοφανές: Σχολείο ζήτησε υπεύθυνη δήλωση νηστείας από κηδεμόνες για τους μαθητές

Όπως αναφέρει το Ράδιο Λασίθι, μαθητές του δημοτικού σχολείου στο Χωριό Κεντρί του Δήμου της Ιεράπετρας, γύρισαν στο σπίτι με ένα έγγραφο, στο οποίο καλείται ο κηδεμόνας να υπογράψει δήλωση η οποία αναφέρει ότι ο μαθητής έχει προετοιμαστεί για να μεταλάβει λίγο πριν την Μ. Εβδομάδα.

Το κωμικό-τραγικό γεγονός το οποίο δεν έχει καταγραφεί σε άλλο σχολείο, πραγματικά γεννά ένα σωρό από ερωτηματικά για την λειτουργία των θεσμών και των προσώπων που τα στελεχώνουν.

Το Ράδιο Λασίθι επικοινώνησε με την Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, και ενημερώθηκε πως δεν έχει ζητηθεί τέτοιο χαρτί από την πλευρά της Εκκλησίας και του Ιερέα.

Έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με την Διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όμως αυτό δεν επετεύχθη.

Ο Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής και αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Κουγιουμτζάκης, δικαιολόγησε το γεγονός σαν μη προκλητικό και φυσικό και ανακοίνωσε ότι ακόμα και αν δεν υπάρχει υπογεγραμμένη δήλωση του γονέα, τα παιδιά θα μεταλάβουν.

(πηγή: alfavita.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399