Γονείς και μαθητές στην Ξάνθη, θέλουν πίσω… τη δασκάλα τους!

Την επιστροφή εκπαιδευτικού που εργαζόταν μέχρι πρότινος στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και η οποία αποσπάστηκε σε άλλη σχολική μονάδα ζητούν γονείς και μαθητές του Σχολείου, μέσω επιστολής-διαμαρτυρίας την οποία κατέθεσαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της επιστολής, «το απόγευμα της 10-12-13 πήρατε την απόφαση και απομακρύνατε την εκπαιδευτικό του κύριου κορμού εκπαίδευσης ( Γλώσσα, Μαθηματικά, Ιστορία, Θρησκευτικά, Μελέτη Περιβάλλοντος, Ευέλικτη Ζώνη) από το Δ1 Τμήμα του 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ προς άλλο σχολείο του Ν. Ξάνθης».

Μια ημέρα μετά, 15μελής αντιπροσωπεία γονέων κατέθεσε εγγράφως αίτημα που αφορούσε την ανάκληση της απόφασης και την επιστροφή της εκπαιδευτικού στην τάξη που μέχρι πρότινος δίδασκε, καθώς όπως αναφέρεται «η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός χαίρει εμπιστοσύνης γονέων και αποτελεί την μοναδική εγγύηση καλής πορείας για το μέλλον των μαθητών του Δ1.

Καλούμε τους αρμοδίους που θα λάβουν την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας να εξετάσουν εάν η απόφαση απομάκρυνσης της εκπαιδευτικού στην δεδομένη χρονική στιγμή αποτελεί αντιπαιδαγωγικό μέτρο, τις τυχόν ευθύνες που απορρέουν από την παραπάνω απόφαση, να σταθούν στο πλευρό των μαθητών και των γονέων τους και να συνδράμουν για την επιστροφή της εκπαιδευτικού στην τάξη τους ώστε να αποκατασταθεί η ψυχική ηρεμία των μαθητών».

(πηγή: thrakitoday.com)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399