«Χτίζοντας ένα πολύχρωμο σχολείο»

Ένας μαθητικός διαγωνισμός για τη διαφορετικότητα

Το βραβείο τους θα ήταν καθαρά συμβολικό. Αυτό όμως δεν απέτρεψε δεκάδες σχολεία να συμμετάσχουν σε έναν διαγωνισμό, με στόχο την ενίσχυση της ανεκτικότητας απέναντι στο διαφορετικό και την προώθηση της ισοτιμίας.

Έτσι, στο κάλεσμα για τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους, με θέμα «Χτίζοντας ένα πολύχρωμο σχολείο», ανταποκρίθηκαν μαθητές από 91 σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από όλη την ελληνική επικράτεια, καθώς και ένα σχολείο από την ελληνική ομογένεια.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση και το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η ανταπόκριση που έδειξαν οι μαθητές είναι εντυπωσιακή. Το ίδιο και οι δάσκαλοι και καθηγητές που τους βοήθησαν», ανέφερε η καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ Αγγελική Κοιλιάρη, που είναι και η εκπρόσωπος της Οργανωτικής και Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των μαθητών σε ζητήματα πολιτισμικής ετερότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Αν σκεφτούμε, ότι συνολικά το 10% των μαθητών στα σχολεία είναι αλλοδαποί, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά το ενδιαφέρον που έδειξαν τα παιδιά», συμπλήρωσε η κ. Κοιλιάρη.

Από τις 91 ταινίες διακρίθηκαν οι παρακάτω έξι:

  1. «Όνειρα Μέσα μου», από την Αχιλλοπούλειο Σχολή Καΐρου Οσμάν Ιμπν Αφάν (5η Δημοτικού).
  2. «Ένα βιωματικό παιχνίδι», Ελληνογαλλικό Κολλέγιο Δελασάλ (Δημοτικό).
  3. «ΦΥΓΕ», 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής.
  4. «Ο Χρωματόκοσμος», 5ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ευόσμου.
  5. «Η άλλη όψη», 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.
  6. «Here comes everybody», 56ο Γυμνάσιο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι η βράβευση των ταινιών μικρού μήκους που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό θα πραγματοποιηθεί  Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 και ώρες 18.00 με 20.00, στο Αμφιθέατρο II του ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

(πηγή: newsbeast.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399