Η πιο τρυφερή διαμαρτυρία στην Κρήτη -Νήπια διαδήλωσαν για τα χημικά στη Μεσόγειο

Με το Μήνυμα «Εμείς τα μικρά παιδιά αγαπάμε τη φύση, σεβόμαστε το περιβάλλον. Όχι χημικά στη Μεσόγειο. Είναι απειλή στη ζωή μας» οι μικροί μαθητές νηπιαγωγείων του Ηρακλείου πραγματοποίησαν στη πλατεία Ελευθερίας μια από τις πιο πρωτότυπες διαμαρτυρίες κατά της εξουδετέρωσης των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από ένα νηπιακό κέντρο «Το Περιβολάκι», με δεκάδες παιδιά, νηπιαγωγούς και γονείς να συγκεντρώνονται αρχικά στην πλατεία, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς την Περιφέρεια, όπου επέδωσαν στον περιφερειάρχη το ψήφισμα της διαμαρτυρίας τους.

Όπως τόνισε στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη η συντονίστρια της προσπάθειας κ. Μαρίνα Πεπονάκη, τα παιδιά «εξέφρασαν αυτό που αισθάνονται, εξέφρασαν το θυμό τους με τη φωνή της αλήθειας, μαθαίνοντας παράλληλα να αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους. Και αναφαίρετο δικαίωμα τους είναι ένα καθαρό περιβάλλον».

Σύμφωνα με το ekriti, ο Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ευαισθητοποίηση των παιδιών, αλλά παράλληλα, σε ερωτήσεις του Τύπου, εξέφρασε και την ανησυχία του για το θέμα, υπενθυμίζοντας τις ενέργειες της περιφέρειας, με επιστολές προς τον πρωθυπουργό και τους ευρωβουλευτές και τη διοργάνωση συσκέψεων.

«Δυστυχώς» είπε, «απ ότι φαίνεται η εξουδετέρωση των χημικών θα γίνει τελικά στη Μεσόγειο και γι αυτό οι προσπάθειες στρέφονται πια στο να διασφαλίσουμε ότι δεν θα δημιουργηθεί οικολογικό πρόβλημα που θα ήταν καταστροφικό για την Κρήτη και την Ελλάδα γενικότερα. Γι αυτό και η Περιφέρεια κατέληξε στη πρόταση, την διαδικασία να παρακολουθήσουν δυο επιστήμονες κύρους, όπως ο Πρύτανης του ΠΚ Ευριπίδης Στεφάνου και ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Γιδαράκος»

(πηγή: iefimerida.gr) 

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399