Προβλήματα με τη θέρμανση σε σχολεία στη Σύρο

Σοβαρά προβλήματα στη Σύρο από τα προβλήματα με τη θέρμανση σε σχολεία του νησιού

Έντονο το πρόβλημα στη Σύρο με τη θέρμανση στα σχολεία. Παραπονιούνται γονείς και κηδεμόνες. Το πρόβλημα οφείλεται στην έλλειψη πόρων των δήμων.

Στη Σύρο το πρόβλημα είναι πιο έντονο στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Γυμνάσια και Λύκεια τα οποία ουσιαστικά δεν έχουν θέρμανση.

Αντίθετα, στα Δημοτικά και στα Νηπιαγωγεία ήδη έχει γίνει προμήθεια πετρελαίου και τα πράγματα είναι καλύτερα και τα καλοριφέρ έχουν ανάψει.

Το παραδέχθηκε άλλωστε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Σύρου, Μιχάλης Ζουλουφός, πως το κονδύλι που έχει προβλεφθεί μέσα από τον προϋπολογισμού του 2012 για πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία, είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

«Φέτος έχουν προβλεφθεί περίπου 25 με 30.000 ευρώ. Στον περσινό προϋπολογισμό είχαν προβλεφθεί 75.000 ευρώ και παλαιότερα το κονδύλι ξεπερνούσε τις 100.000 ευρώ. Τα χρήματα μειώθηκαν, γιατί μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό και η χρηματοδότηση του Δήμου, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικές περικοπές», είπε ο κ. Ζουλουφός, γνωστοποιώντας ότι:

«Έχουν ενημερωθεί όλοι οι διευθυντές σχολείων να κάνουν λιγότερες ώρες χρήσης πετρελαίου θέρμανσης σε μια προσπάθεια να βγει η σχολική χρονιά με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα».

Σε ότι αφορά τα Γυμνάσια και Λύκεια του νησιού, το πρόβλημα είναι εντονότερο, αφού δεν έχει γίνει ακόμη προμήθεια πετρελαίου με αποτέλεσμα να έχουν μείνει χωρίς θέρμανση (υπάρχουν κάποια ελάχιστα περσινά αποθέματα αλλά τα καλοριφέρ σχεδόν δεν ανάβουν) και να γίνονται δικαιολογημένα παράπονα από γονείς και μαθητές.

Πάντως, όπως διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Νίκος Ροσσολάτος, μέσα στα επόμενα 24ωρα τα σχολεία θα προμηθευτούν πετρέλαιο και το πρόβλημα θα ρυθμιστεί.

(πηγή: cyclades24.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399