Αποκαλυπτική έρευνα: Πόσο διαρκεί η φυσική ανοσία στον κορονοϊό

© AP Photo / Kirsty Wigglesworth

© AP Photo / Kirsty Wigglesworth

Αποκαλυπτικά τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε στη Βρετανία αναφορικά με το διάστημα που διαρκεί η φυσική ανοσία όσων έχουν μολυνθεί από κορονοϊό.

Τουλάχιστον έξι μήνες φαίνεται πως διαρκεί η φυσική ανοσία των ατόμων που έχουν μολυνθεί από κορονοϊό σύμφωνα με έρευνα της Biobank που δημοσιεύουν οι «Financial Times».

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 20.000 εθελοντές και επιβεβαιώθηκε πως τα αντισώματα «άντεξαν» τρεις μήνες στο 99% των ατόμων που είχαν μολυνθεί από την COVID-19, και έξι μήνες για το 88%.

«Έχουμε αποδείξεις πως τα αντισώματα αντέχουν για τουλάχιστον έξι μήνες» σημείωσε ο καθηγητής Ιατρικής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Rory Collins, σημειώνοντας πως αυτό το 88% μπορεί να είναι και «μία συντηρητική εκτίμηση» καθώς οι ερευνητές εξέτασαν την ύπαρξη συγκεκριμένων αντισωμάτων και μπορεί να «έχασαν» μερικά άλλα, όπως και πιθανή κυτταρική μνήμη που μπορεί να έχει αναπτυχθεί και να παρέχει ανοσοπροστασία.

Ο υφυπουργός Υγείας της Βρετανίας James Bethell σημείωσε πως παρότι τα ευρήματα είναι ενθαρρυντικά, τόνισε πως «ξέρουμε ότι έχουν αναπτύξει αντισώματα μπορούν ακόμη να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους».

Αξιοσημείωτη είναι η διαφορά στα αντισώματα ανά ηλιακή και φυλετική ομάδα. Ενώ το 13,5% των ατόμων κάτω των 30 ετών βρέθηκαν να έχουν αντισώματα έναντι του κορονοϊού, το ποσοστό ήταν μόνο 6,7% μεταξύ των ανθρώπων άνω των 70 ετών. Επίσης, ενώ στους λευκούς ήταν 8,5%, στους μαύρους έφθανε το 16,3%.

Μεγάλες ήταν και οι γεωγραφικές διαφορές, όμως. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο, το 12,4% βρέθηκαν με αντισώματα, έναντι μόνο 5,8% στη νοτιοδυτική Αγγλία και 5,5% στη Σκωτία.

Βάσει των στοιχείων που προέκυψαν από τα ερωτηματολόγια που απάντησαν οι εθελοντές, το ένα τέταρτο εξ αυτών ήταν ασυμπτωματικοί και το 40% δεν είχε κανένα από τα κλασικά συμπτώματα του ιού, όπως ο επίμονος βήχας, ο πυρετός ή η απώλεια της όσφρησης.

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399