ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ

Εδώ και αρκετά χρόνια στριφογύριζε στο μυαλό μας η ιδέα της δημιουργίας μιας γέφυρας επικοινωνίας του ευρύτερου χώρου της προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης: ΠΑΙΔΙΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ & ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Έτσι γεννήθηκε το περιοδικό «Παιδεύω» που ήλθε για να καλύψει ένα σημαντικό κενό: Την ενημέρωση, τον προβληματισμό, την ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε όλες τις συνιστώσες της εκπαιδευτικής πορείας. Από τη μια πλευρά τα παιδιά και από την άλλη οι γονείς και οι δάσκαλοί τους, που μαζί με την υποχρέωση της πολιτείας να ανταποκριθεί στον δικό της ρόλο, είναι εκείνοι που ευθύνονται για το εκπαιδευτικό έργο που παράγεται και εγγυώνται ένα αισιόδοξο μέλλον για τη νέα γενιά της χώρας μας.

Η έντυπη έκδοση του περιοδικού «Παιδεύω» έλυσε κάβους τον Οκτώβριο του 2006 με τριάντα χιλιάδες αντίτυπα στην πρώτη του πανηγυρική εξόρμηση σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα προχωράμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Ανοίγουμε τα φτερά του «Παιδεύω», που ήδη εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια ταξίδεψε και ταξιδεύει σε κάθε παιδική γωνία της χώρας μας, σε δρομολόγια που δεν έχουν όρια, μέσα από την παγκόσμια κοινότητα του διαδικτύου. Ιδιαίτεροι σταθμοί στη νέα μας «περιπέτεια» οι Έλληνες όπου γης, τα σχολεία και οι φορείς οργάνωσης των ομογενών μας σε όλο τον πλανήτη.

Πολλοί ίσως υποστηρίξουν ότι είναι ανέφικτο ένας κόμβος να απευθυνθεί ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικές μεταξύ τους κατηγορίες κοινού. Δεν πρέπει, ωστόσο, να ξεχνάμε ότι υπάρχει και στους τρεις αυτούς άξονες μια κοινή συνιστώσα: Η αρμονική, σωστή διάπλαση και το ευτυχισμένο μέλλον των σημερινών παιδιών και αυριανών πολιτών. Όμως, ίσως να έχουν και δίκαιο από την άποψη της προσέγγισης με βάση τις ιδιαιτερότητες του καθενός από τους τρεις μεταξύ τους τομείς. Γι’ αυτό και το «Παιδεύω» είναι ουσιαστικά τρεις χωριστοί κόμβοι που ξεκινούν από μια κοινή αφετηρία.

Η επιλογή μας να απευθυνθούμε στον χώρο της προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης – το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο, γίνεται γιατί πιστεύουμε βαθιά, πως πρέπει πρωταρχικά να δώσουμε βάρος στις πιο ευαίσθητες και εύπλαστες ψυχούλες των παιδιών. Έτσι «μαγειρεύουμε» την ύλη μας: Αμέσως μετά από την κεντρική  σελίδα γενικότερου ενδιαφέροντος «ταΐζουμε» πρωτ’ απ’ όλα τα παιδιά στον δικό τους κόμβο. Στη συνέχεια «κερνάμε» τους γονείς και τους δασκάλους με τη δική τους ύλη.

Στο νέο μας δρομολόγιο ήλθαν από την πρώτη στιγμή και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι’ αυτό, δημοσιογράφοι από τον χώρο του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ, του ρεπορτάζ υγείας και κοινωνικών προβλημάτων, καταξιωμένοι πανεπιστημιακοί, άνθρωποι των τεχνών και του πολιτισμού, αλλά και έμπειροι δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, κοινωνικοί λειτουργοί και οικογενειακοί σύμβουλοι πρώτης γραμμής. Ωστόσο, οι πιο ακριβοί μας ρεπόρτερς, είναι τα ίδια τα σχολεία, τα ίδια τα παιδιά, οι γονείς και οι δάσκαλοί τους. Θέλουμε το «Παιδεύω» να καταγράφει ζωντανές ειδήσεις, να περιγράφει την πραγματικότητα και να ζυμώνει όλες τις απόψεις κυρίως για το τι πρέπει να γίνει. Περιμένουμε την ανταπόκριση και την συνεργασία σας.

Θεωρούμε ότι έχετε στα χέρια σας την πρόσκληση – πρόκληση που σας έχουμε απευθύνει και βρίσκεστε ήδη με τις αποσκευές σας στο κατάστρωμα. Σας ευχόμαστε ένα καλό και συναρπαστικό ταξίδι!!!

Συντάκτες και συνεργάτες

Share

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399